VOĆNO OSVJEŽENJE

Napravite sladoled od breskve s votkom

30.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Svježe voće izvrstan je dodatak sladoledu, koji uz malo truda lako i brzo možete napraviti kod kuće te iznenaditi obitelj ili prijatelje

Volite li breskve i cimet, probajte napraviti domaći sladoled koji može biti i idealna poslastica na nekoj večeri jer sadrži i malo votke. Huffington Post piše da će votka spriječiti breskve da budu tvrde i smrznute, a oko njih će se u ustima topiti sladoled s cimetom.

Iskoristite sezonu breskvi
Sastojci:

Šalica i pol masnijeg mlijeka
3/4 čaše granuliranog šećera
Prstohvat soli
1 šalica vrhnja za šlag
1 štapić cimeta
5 žumanjaka
2 velike breskve, očišćene i prerezane na pola
2 velike žlice meda
Žlica i pol votke

Priprema breskvi:

U maloj tavici na vatri srednje jačine prepržite breskve s medom i 1/4 šećera. Kuhajte oko pet minuta, dok breskve ne puste sokove. Pustite da se ohlade i prekrijte dok vam ne zatrebaju.

Priprema sladoleda:

U zdjeli dobro pomiješajte ¼ šećera sa žumanjcima dok ne dobijete glatku smjesu. Najlakše će biti mikserom. Zdjelu ostavite sa strane i krenite na drugi dio pripreme.

U zagrijanoj tavici na srednjoj jačini vatre zagrijte mlijeko, preostali šećer, sol, vrhnje za šlag i cimet. Lagano miješajte oko pet minuta dok se šećer ne rastopi.

Iz tavice odvojite čašu zagrijane smjese i lagano ulijte u izmiksane žumnjake te promiješajte, a zatim cijelu smjesu vratite preostalom mlijeku u tavicu. Miješajte na vatri dok se sve zajedno ne zgusne.

Smjesu precijedite u zdjelu kroz cjedilo kako bi se odstranili komadići cimeta ili žumanjca, a zatim je stavite na malo leda i dobro miješajte još desetak minuta dok se ne ohladi. Nakon što dobro umiješajte i breskve, ostavite u zamrzivaču preko noći.