POKER I NOVI IZAZOV

Trijumf bijelih: Slovenci nemoćni u poljudskom grotlu!

23.07.2015 u 20:31

  • +14

HNK Hajduk Split - FC Koper

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Bionic
Reading

Hajduk je u uzvratu drugog pretkola Europske lige sa 4:1 (2:1) svladao slovenski Koper i tako izborio prolaz, te novi poljudski europski izazov već idućeg tjedna

Uoči utakmice u Splitu je pljuštala kiša, a kada je njemački sudac označio početak susreta Hajduka i Kopra počeli su pljuštati i golovi. Već u drugoj minuti više od 25 tisuća okupljenih navijača razgalio je njihov ljubimac Tomislav Kiš koji je jedan odbijanac spremio u mrežu i najavio veličanstvenu večer na Poljudu.

Koper je preuzeo veći rizik, istodobno i još više od pola sata se uspješno branio, no nisu mogli računati na veliki potez Hajdukovog novajlije Jeffersona koji je sam donio loptu na 30 metara i prodor završio fantastičnim udarcem za eksploziju oduševljenja na Poljudu. Ne bi Hajduk bio Hajduk da sve ne zakomplicira, tako je i večeras primio gol u zadnjem napadu prvog dijela kada je Palčič ostao sam i glavom svladao Kalinića.

Prvorazredni šok, ali i poziv na mobilizaciju s tribina koji su minutu kasnije pozvali igrače pred tribinu i podrškom im 'zaledili krv'. Naplata je došla vrlo brzo... U nastavku je Hajduk pohvatao sve konce igre i golovima Caktaša (dodavanje Kiša) i Maglice niti 10 sekundi nakon ulaska u igru završio dobro obavljen posao.

Nakon isteka dvoboja Hajduk je ubrzo doznao i idućeg europskog protivnika, već idućeg četvrtka na Poljud dolazi norveški Stromsgodset. Hajduk je u dvije domaće europske utakmice zabio 10 golova, a stadion će opet biti pun.

Golčina Jeffersona najljepši je trenutak bogatog splitskog dvoboja