NASLJEDNIK RAFAELA NADALA

Teniska senzacija godine priželjkuje meč s Novakom Đokovićem; ako će sve ići po planu dogodit će sada u Monte Carlu

12.04.2022 u 07:54

Bionic
Reading

Carlos Alcaraz (18) poželio je meč s Novakom Đokovićem, a to bi se moglo dogoditi na Mastersu u Monte Carlu ukoliko obojica tenisača dođu do četvrtfinala

Mladi Španjolac osvojio je Masters u Miamiju u ožujku i stalno ga uspoređuju s Rafaelom Nadalom. Buduća superzvijezda još nije igrala s najboljim igračem svijeta Đokovićem, ali postoji mogućnost da se njih dvojica susretnu ovoga tjedna u četvrtfinalu.

'Ne želim se žuriti. Fokusiram se na prvo kolo, ali to bi bio sjajan meč protiv prvoga igrača na svijetu. To bi bilo nevjerojatno za mene. Nadam se da ću igrati dobro u prvom meču i nadam se da ćemo se sresti u četvrtfinalu.'

S druge strane Đoković kaže da se još uvijek osjeća motiviranim da se suoči s novim teniskim zvijezdama, ali priznaje da će mu možda trebati nekoliko mečeva da se vrati u pravi ritam.

'Još uvijek osjećam motivaciju biti na Touru i natjecati se s mladim dečkima i pokušati izazvati najbolje igrače svijeta za najveće trofeje. Jako sam zadovoljan što sam ovdje, a Monako je moj dom više od 10 godina. S nestrpljenjem sam čekao trenutak kada ću se ponovno natjecati, tako da je Monte Carlo najbolje mjesto gdje bih mogao početi', rekao je srpski tenisač i dodao:

'Razumijem da početkom ovog tjedna vjerojatno neću biti najbolji. Još uvijek testiram svoje mogućnosti.'