mlada generacija u naletu

Nepravda?! Dražen Petrović i Toni Kukoč nisu u prvoj petorci najboljih Europljana koji su ikad igrali u NBA ligi; evo tko je ispred njih

11.04.2022 u 16:21

Bionic
Reading

NBA liga slavi 75 godina svoga postojanja te je izabrala najbolju prvu i drugu petorku europskih igrača

Vremena se mijenjaju. Postojne razni izbori, subjektivna mišljenja, a u današnje vrijeme društvenih mreža i interneta jasno je da će prevladati mlađa generacija.

Možda smo subjektivni, ali u izboru fanova, stručnjaka, influencera, novinara, u prvoj petorci nije bilo mjesta ni za Dražena Petrovića ni Tonija Kukoča.

Nećemo navoditi razloge zašto je to tako, druga su vremena, ali prvu petorku prema prema ukupnim glasovima čine Tony Parker (Francuska), Luka Dončić (Slovenija), Giannis Antetokounmpo (Grčka), Dirk Nowitzki (Njemačka) i Pau Gasol (Španjolska).

Tek u drugoj petorci su Petrović i Kukoč zajedno sa Predragom Stojakovićem (Srbija), Nikolom Jokićem (Denver) i Arvidasom Sabonisom (Litva).

Najveći postotak glasova od svih europskih košarkaša dobio je Dirk Nowitzki (18,8%), a drugi je bio Giannis Antetokounmpo (14,1%). Toni Kukoč je sa 7,7% zauzeo sedmo, a Dražen Petrović sa 6,8% osmo mjesto.