traži se novi odvjetnik

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće braniti Todorića

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 04.03.2020 09:01
  • Objavljeno 04.03.2020 u 09:01
Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Najpoznatiji odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće zastupati najpoznatijega hrvatskoga optuženika, bivšega vlasnika Agrokora, Ivicu Todorića

Zbog čega je došlo do prekida suradnje između poznatih odvjetnika, koji su Todorića branili od početka slučaja Agrokor, te jednoga od njihovih najpoznatijih klijenata odvjetnici nisu željeli reći zbog odvjetničke tajne, piše Jutarnji list.

“Ne možemo ništa reći, radi se o povjerljivom odnosu između odvjetnika i klijenta”, rekla je odvjetnica Sloković.

Kako pak neslužbeno doznaje Jutarnji list do raskida suradnje je došlo sporazumno, odnosno obostrano, jer su se, po svemu sudeći, odvjetnici i Todorić razišli u koncepcijama obrane.

Na zagrebačkome Županijskome sudu, pak, sutra je trebalo otpočeti prvo suđenje Todoriću te se on prvi put pred sudom trebao izjasniti o krivnji. Riječ je o slučaju u kojemu je Todorić zajedno s bivšim menadžerima Agrokora Antom Huljevom i Piruškom Canjugom te švicarskom konzultaticom Nicole De Rossi optužen da je preko faktura za nepostojeće konzutanstke usluge iz Agrokora izvukao 1,25 milijuna eura.

Riječ je o jednome manjemu kraku tzv. afere Agrokor, u kojemu je istraga prva bila dovršena, a nedavno je optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda potvrdilo i optužnicu.

Međutim, po svemu sudeći, ročište će morati biti odgođeno jer Todorić više nema branitelja. Hoće li Todorić angažirati novoga branitelja ili će predsjednica sudskoga vijeća Maja Štampar Stipić dodijeliti Todoriću branitelja po službenoj dužnosti, ostaje vidjeti.

  • +1

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Premda ovo obostrano otkazivanje punomoći može izgledati kao taktika obrane za odugovlačenje suđenja, upućeni kažu da se u ovome slučaju ne radi o tome već je u pitanju zaista značajno razilaženje u koncepcijama obrane te se Sloković, Prodanović i Todorić spremaju prekinuti suradnju i u drugome većemu slučaju - u glavnome spisu Agrokor.

Riječ je o predmetu u kojemu se Todoriću i ostalim okrivljenicima na teret stavlja da su Agrokor oštetili za 1,6 milijardi kuna. No, u tome vrlo složenome predmetu istraga sada traje već više od dvije i pol godine, te premda su se sporadično pojavljivale najave o podizanju optužnice, za sada se istrazi još ne nazire kraj.

Protiv Todorića se vodi još jedna istraga zbog zajmova koje je investicijski fond Nexus Private Equity preko tvrtke Nexus ulaganja 2016. dao Agrokoru. Inače, oni su Todorića zastupali vrlo aktivno od početka istrage u slučaju Agrokor u listopadu 2017. U Todorićevo ime podnijeli su više kaznenih prijava, među ostalim i protiv premijera Andreja Plenkovića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!