PREKO TOPLANE

Pale temperature, kreće sezona grijanja

03.10.2016 u 12:38

Bionic
Reading

S padom temperature zraka jutros je započela sezona grijanja za približno 125 tisuća kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, javljaju iz HEP - Toplinarstva

Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom stambenim i poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.


Za prebacivanje automatske regulacije grijanja s ljetnog na zimski režim rada u svim toplinskim podstanicama potrebna su približno tri do četiri dana.

Iz HEP - Toplinarstva apeliraju na krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih završe što prije, a njihove predstavnike suvlasnika pozivaju da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Grijanje se uključuje svake godine oko početka listopada. Iako su do 2006. postojali točno propisani uvjeti za početak sezone grijana, a to je da tijekom tri uzastopna dana temperatura zraka iznosi 12 °C, pravilnik koji se otada primjenjuje to ne propisuje. Jučer je u 21 sat u Zagrebu izmjereno 10 °C.