IDEJNO RJEŠENJE

Osnovnim pravilima do idealno uređenog doma

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pravilnim rasporedom namještaja u prostoru stvaraju se preduvjeti za komotan i ugodan boravak u svakom domu. Slijedeći osnovna pravila, svatko će ostvariti željeni cilj

Poštovani,

Četveročlana smo obitelj (muško i žensko dijete) i kupili smo stan od 50 m2. Htjeli bismo što bolje iskoristiti prostor pa Vas molimo za savjet.

Volimo drvo te bismo ga rado unijeli u prostor. Ne planiramo nikakve adaptacijske zahvate.
Unaprijed hvala.

Odgovor arhitektice:

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Funkcionalni raspored Vašeg stana je odličan, pa dodatni zahvati u smislu prenamjene prostorija nisu ni potrebni. Ipak preporučamo, neovisno o rasporedu namještaja, vrata dječje sobe okrenuti za 180 stupnjeva, da se otvaraju 'prema prostoru', a ne zidu, te vrata ostave izvesti kao vrata dvokrilnog ormara, kako bi se bolje iskoristio prostor.

U ulazni hodnik smjestite ugradbeni ormar, visine do stropa, a dodatni smjestite u dnevni boravak, desno od ulaza. Ovaj je prostor idealan za dodatno spremište jer je prostor dnevnog boravka orijentiran na suprotnu stranu, prema lođi. Izvedite ga u kombinaciji drveta i stakla kako biste mu vizualno 'razbili' volumen.

U dnevni boravak smjestite kutnu garnituru koja se razvlači i fotelju (koja se također može razvlačiti ukoliko bude potrebe). Klub stolić izvedite u kombinaciji drveta i stakla, kako bi se stilski povezao s ugradbenim ormarom. Optimalan smještaj komode za TV je u komunikacijskoj zoni između vrata jer je malih dimenzija, pa ne predstavlja prepreku pri eventualnom prolasku u blagovaonicu.

Predlažemo kombinaciju svijetlog drveta, bijele ili krem garniture te nježnožutih zidova, koji će ovoj mirnoj kombinaciji dati živost. Vrata izvedite kao klizna. Oslikajte ih ili oblijepite ukrasnom folijom, pa će na taj način postati i ukras u prostoru. Kuhinju i blagovaonicu izvedite u kombinaciji nježnožute boje i svijetlog drveta, minimalističkog dizajna. Stolice niskog naslona su idealne za Vašu blagovaonicu, zbog malih dimenzija prostora.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U dječju sobu unesite što više boja, kombinacijom različitih boja u namještaju (žuta, plava, zelena, crvena) te tepiha i zidova. Predlažemo žute zidove kao poveznicu kroz cijeli stan.

Radne stolove smjestite uz prozor kako bi izvor svjetla bio s lijeve strane. Krevet na kat s izmaknutim ležajevima će biti idealno rješenje jer omogućava smještaj dodatnog ormara, uz jedan u ulaznom dijelu sobe te uz prozor. Prostor oplemenite zelenilom.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi