sklopljena koalicija

SDP, HSU, IDS i HSS izlaze zajedno na izbore u Rijeci

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 15.04.2021 12:06
  • Objavljeno 15.04.2021 u 12:06
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

SDP, HSU, IDS i HSS potpisali su u četvrtak, u riječkom Arheološkom parku Principiju, koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci poručivši kako te političke stranke ostaju na tragu koalicijskog sporazuma iz tekućeg mandata.

Kandidat za gradonačelnika Marko Filipović koji je i predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a, nakon ranije predstavljene kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika Sandre Krpan (SDP), predstavio je i kandidata za drugog zamjenika, uglednog riječkog pedijatra i profesora na Medicinskom fakultetu Goran Palčevskog (SDP).

Kako je Filipović naveo, dogovoreno je da Palčevski svoju moguću funkciju zamjenika gradonačelnika obavlja volonterski.

Ljiljana Cvjetović (Hrvatska stranka umirovljenika) istaknula je da su specifični interesi politike HSU na lokalnoj razini usmjereni na zaštitu starijih građana, umirovljenika i socijalno ugroženih osoba na druge načine, navevši da je to razlog dosadašnje i buduće suradnje u ovoj koaliciji.

"Predizborne jednokratne pomoći umirovljenicima, ma koliko dobre bile, nikad nisu bile riječki model, jer Rijeka cijelu godinu skrbi o umirovljenicima putem niza mjera i njihovim uključenjem u društveni život", naglasila je.

Dorotea Pešić Bukovac (IDS) izrazila je neupitnu podršku IDS-a Marku Filipoviću kao kandidatu za gradonačelnika. "Znam njegove vrijednosti, kvalitete i način komunikacije s građanima", rekla je.

Ivo Zrilić iz HSS-a naveo je da je toj političkoj stranci bitno opredjeljenje za zaštitu okoliša, ekološki prihvatljive modele razvoja i "zelenih politika", dodajući da se to sve nalazi u Filipovićevu programu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!