SVE ZBOG JEDNE SVINJE

Upitan nastavak snimanja serije 'Lud, zbunjen, normalan'

06.02.2010 u 14:24

Bionic
Reading

Pisac i scenarist popularne serije 'Lud,zbunjen, normalan' Feđa Isović ne isključuje mogućnost da snimanje te serije uskoro bude prekinuto, i to zbog navodnih napada i prijetnji. Gnjev javnosti izazvale su epizode u kojima je prikazana sahrana svinje

'Znate, nije nimalo ugodan osjećaj kada živite u Sarajevu i napadaju vas, a po internetskim forumima vam upućuju fizičke prijetnje. Ako ne bude snimanja četvrte sezone, onda će ovi napadi svakako biti jedan od razloga što je do toga došlo', rekao je Isović za Dnevni avaz.

Priznaje da mu je teško sve to komentirati, pogotovo nakon što je u tim napadima serija okarakterizirana 'kao najveći genocid nad muslimanima nakon Srebrenice'.

Isović je objasnio da je svakome tko je gledao tu epizodu bilo jasno da 'nikakvog klanjanja dženaze krmetu tu nije bilo i da je krme, zamotano u pokrivač, samo bačeno u rupu i zatrpano zemljom'.

Ako je prikazivanje svinje na televiziji samo po sebi problem, onda imamo puno veći problem nego je to ova epizoda, rekao je Isović, dodajući da bi onda slike te domaće životinje trebalo izbaciti i iz školskih udžbenika, kulinarskih show programa, iz programa nastave na Veterinarskom fakultetu, s polica prehrambenih tržnih centara i prije svega iz dvorišta 'susjeda koji su se usudili da uopće drže tu 'uvredljivu i nadasve opasnu životinju'.

'Islam koji ja poznajem, dakle islam koji su prakticirali moj djed i moja nana, odisao je s puno više tolerancije od ovoga koji nam prezentira gospodin Ibran Mustafić. A da podsjetim, moj dedo i moja nana su, također, svjedočili genocidu - onom na Drini u Drugom svjetskom ratu', rekao je Isović za Dnevni avaz.