SJAJNE OCJENE

Novi VW Amarok i ID. Buzz osvojili po pet zvjezdica na Euro NCAP testovima sigurnosti

09.12.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Robusne strukture oba vozila i velik broj sustava pomoći koji su standardno ugrađeni daju dvama različitim konceptima Volkswagenovih vozila izvrsne ocjene

Europska organizacija za testiranje Euro NCAP je objavila najnovije rezultate testiranja sigurnosti vozila. ID. Buzz i novi Amarok, dva modela iz Volkswagen gospodarskih vozila s međusobno potpuno različitim tehničkim dizajnom, su ocijenjeni kao 'Vrlo dobri' - i tako je svaki dobio najvišu ocjenu: '5 zvjezdica'.

ID. Buzz

Novi ID. Buzz, kao Bulli nove ere, već je osvojio mnoge nagrade i priznanja unutar samo nekoliko tjedana od lansiranja. Njima je sada pridodana još jedna nagrada: pet zvjezdica za sigurnost vozila, koje dodjeljuje Euro NCAP.

To odgovara izvrsnoj ukupnoj ocjeni i za zaštitu od sudara i za zaštitu putnika te je znak dobrih značajki vozila koje uključuju opsežnu i praktičnu tehnologiju za izbjegavanje nezgoda.

ID. Buzz na Euro NCAP testiranjima Izvor: Promo fotografije / Autor: Euro NCAP

ID. Buzz je standardno opremljen zračnim jastucima za vozača, suvozača, središnjim i bočnim zračnim jastucima u kokpitu te zračnim zavjesama. Osvojivši 92 posto maksimalnih mogućih bodova za zaštitu putnika, potpuno električni MPV iz Hannovera je postigao izvrstan rezultat zahvaljujući kombinaciji zračnih jastuka s prikladno postavljenom strukturom karoserije vozila.

VW Amarok

Novi Amarok je postigao podjednako visok ukupni broj bodova u testovima sudara kao i ID. Buzz. Novi pick-up Volkswagen gospodarskih vozila, koji će u Njemačkoj biti lansiran od početka sljedeće godine, također je dobio 5 zvjezdica od strane organizacije za testiranje Euro NCAP.

Kao i u slučaju ID. Buzz-a, i ovdje je do ove nagrade dovela kombinacija robusne strukture karoserije vozila s mnoštvom modernih sustava pomoći i kočenja u nuždi.

VW Amarok/Ford Ranger na Euro NCAP testiranjima Izvor: Ostale fotografije / Autor: Euro NCAP

Pick-up ima čak i zračne jastuke za koljena. Vrlo dobri rezultati za testove prednjeg i bočnog sudara s Amarokom postignuti su u kombinaciji sa specifičnim VW dječjim sjedalicama.

  • +8
ID. Buzz i novi VW Amarok osvojili po pet zvjezdica na Euro NCAP testovima sigurnosti Izvor: Ostale fotografije / Autor: Euro NCAP

Euro NCAP je također dao najbolju ocjenu za izbjegavanje nesreća. Vozač na raspolaganju u ID. Buzz-u i novom Amaroku imaju brojne standardne specifikacije i/ili dodatne sustave pomoći i kočenja u nuždi, koji su također impresionirali stručnjake zas testiranje.

U kategoriji 'Safety Assist' pomogli su vozilima da postignu 90 posto (ID. Buzz) i 84 posto (Amarok) mogućih bodova u poretku.