PONIŠTENE SVE KANDIDATURE

Traži se novi dekan Ekonomskog fakulteta

Darko Tipurić HEP

Darko Tipurić HEP

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Krajač

Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta u Zagrebu imenovalo je članove za radnu skupinu koja će analizirati rad Tipurićeve Međunarodne ljetne škole

Osim imenovanja članova koji će provesti sustavnu analizu ispita položenih u 'Tipurićevoj školi', mijenjan je Statut fakulteta i način izbora dekana.

'Mojim dolaskom članovi Fakultetskog vijeća iskazali su nezadovoljstvo Statutom i izborom dekana', rekla je na konferenciji za medije v. d. dekana prof. Melita Kovačević.

'Dosadašnji izbori za dekana nisu bili regularni, kao ni podnošenje kandidature', rekla je Kovačević te dodala da se kandidature za dekana poništavaju. Novog dekana Fakultetsko vijeće dužno je izabrati u roku od tri mjeseca od Tipurićeve suspenzije, koja je stupila na snagu 20. siječnja.

Analiza ljetne škole

Kako bi se otkrile nepravilnosti u radu Međunarodne ljetne škole, Vijeće Ekonomskog fakulteta imenovalo je radnu skupinu koju čine tri profesorice i predstavnik studenata. Glavni kriteriji za odabir članova bili su da nitko od njih nije član uprave Ekonomskog fakulteta i da nije sudjelovao u radu Međunarodne ljetne škole, tj. da nije u sukobu interesa.

Radna skupina analizu mora dostaviti Ministarstvu znanosti i obrazovanja u roku od 90 dana, s time da je rok počeo teći već 8. veljače.

Kovačević je istaknula da će Međunarodna ljetna škola i dalje nastaviti s radom, no uz nužne izmjene. 'Sve što nije valjalo treba procjenjivati i sankcionirati, no ne mogu studenti biti kažnjeni samo zato što su upisali Ljetnu školu', rekla je v.d. dekana te zaključila da će 'ono što je učinjeno biti studentima i priznato'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi