NADBISKUP NEMOĆAN

Svećenik ne da djeci s poteškoćama u razvoju na prvu pričest s ostalima

30.04.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Adam Kadić iz Gradišta kraj Županje rođen je s Downovim sindromom. Njega i još dvoje djece s poteškoćama u razvoju župnik odbija pričestiti zajedno s ostalom djecom

Svi će se pričestiti. Ali ne jedni kraj drugih. Adam i još dvoje djece s posebnim potrebama ne mogu na oltar s ostalim prvopričesnicima.

 Majka je predložila svećeniku da Adama na pričesti prati netko od članova obitelji ili njegova asistentica na nastavi. No, svećenik je i to odbio. 'To je žalosno kad sam došla dovde da moram ići u medije da bi dijete s posebnim potrebama... tražilo prava i u crkvi da nas ne odvajaju... Oni su takvi kakvi jesu, mi se odreći djece svoje ne možemo', kazuje Slavica Kadić za Novu TV.

Pisala je majka i nadbiskupu đakovačko-osječkom Đuri Hraniću. Upravo je on prije 11 godina krstio Adama kao peto dijete u obitelji. Ni nadbiskup nije mogao ništa promijeniti. 'Žao mi je što Vi i Vaš sin prolazite neugodnosti koje prolazite zbog toga što župnik jednostavno ne razumije problem i onda krivo postupa i reagira. Pokušat ću s njim razgovarati, no ne znam da će to donijeti neki plod, jer je on u godinama kada više nije moguće 'savijanje grana' nego se grane pod pritiskom lome i pucaju', napisao je nadbiskup.