Bangkok International Motor Show 2023

[FOTO/VIDEO] Mitsubishi pokazao XRT Concept; Moćan terenski pick-up kao najava novog L200

22.03.2023 u 10:36

Bionic
Reading

Triton, kod nas poznatiji kao L200, je najprodavaniji model Mitsubishija i globalno strateško vozilo tvrtke koje se izvozi u oko 150 zemalja diljem svijeta. Sa svojim prvim potpunim redizajnom u približno devet godina, potpuno novi Triton bit će 6. generacija kamioneta srednje veličine

Mitsubishi Motors Corporation je izložio Mitsubishi XRT Concept – konceptni automobil potpuno novog pick-upa Triton planiranog za lansiranje u fiskalnoj godini 2023. (od travnja 2023. do ožujka 2024.) – na 44. Međunarodnom sajmu automobila u Bangkoku 2023. koji se održava od 21. ožujka do 2. travnja. Komercijalno ime Triton za model pick-upa nama je poznatije pod nazivom L200.

Mitsubishi XRT koncept

Triton je najprodavaniji model Mitsubishija, proizvedi se u tvornici Laemchabang u Tajlandu, i globalno strateško vozilo tvrtke koje se izvozi u oko 150 zemalja diljem svijeta. Sa svojim prvim potpunim redizajnom u približno devet godina, potpuno novi Triton bit će šesta generacija kamioneta marke srednje veličine. Nakon lansiranja na Tajlandu u fiskalnoj 2023., bit će objavljen uzastopno u regiji ASEAN, Oceaniji i drugim globalnim tržištima.

Mitsubishi XRT Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi Motors Australia

Konceptni automobil potpuno novog Tritona, Mitsubishi XRT Concept karakterizira žestok izraz na prednjem dijelu i robusna hauba koja se nastavlja sa strane s odvažnim, vodoravnim stilom.

Nadalje, konceptni automobil opremljen je prednjim i stražnjim branicima, kao i gumama za blato, što mu daje snažan pogon za natjecanje u napornim relijima i dinamičnost za vožnju po terenu.

Karoserija ima kamuflažni dizajn inspiriran stijenama lave punim kondenzirane energije, a bočne strane ukrašene su grafikom ikone marke Ralliart s 10 paralelnih linija koja izražava strast Mitsubishi Motorsa za vožnjom.

Na Asia Cross Country Rallyju 2023., tim Mitsubishi Ralliart, uz tehničku podršku Mitsubishi Motorsa, planira se natjecati s prototipom cross-country modela potpuno novog Tritona (specifikacije grupe T1) u svojoj potrazi za drugom uzastopnom pobjedom.

  • +4
Mitsubishi pokazao XRT Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Hiroshi Masuoka, dvostruki vozač relija Dakar 2002. i 2003. godine, ostat će na mjestu direktora tima, a inženjeri Mitsubishi Motorsa obavit će predtestiranja i pratiti tim kako bi pružili podršku na reliju. Mitsubishi Motors koristi stručnost stečenu na relijima kao povratnu informaciju u razvoju svojih serijskih vozila, jer nastoji stvoriti vozila s Mitsubishijevim stilom, koja pružaju sigurno, udobno uživanje u vožnji u svim vremenskim i cestovnim uvjetima.