Tokyo Auto Salon 2022

[FOTO] Mitsubishi izlaže električna vozila i SUV-ove: Globalna premijera K-EV koncepta X Style i Vision Ralliart koncepta

12.01.2022 u 13:36

Bionic
Reading

Bit će izloženo i pet prilagođenih automobila temeljenih na proizvodnim modelima dostupnim u Japanu, koji uključuju Outlander crossover SUV (dva modela); crossover SUV Eclipse Cross; minivan Delica D:5; i Minicab-MiEV, električno gospodarsko vozilo klase kei-car

Pod temom 'Sljedeća era, sljedeća avantura', Mitsubishi Motors Corporation će izložiti ukupno sedam modela uključujući dva konceptna automobila — K-EV koncept X Style i Vision Ralliart Concept — na Tokyo Auto Salonu 2022. Inače, ovaj salon automobila održava se ove godine od 14. do 16. siječnja.

Također će biti izloženo pet prilagođenih automobila temeljenih na proizvodnim modelima dostupnim u Japanu, koji uključuju Outlander crossover SUV (dva modela); crossover SUV Eclipse Cross; minivan Delica D:5; i Minicab-MiEV, električno gospodarsko vozilo klase kei-car. Ponuda Mitsubishi Motorsa usredotočena je na električna vozila (EV) i SUV vozila s poboljšanom ekološkom prihvatljivošću, sigurnošću, sigurnošću i udobnošću.

K-EV koncept X Style

Ovo je nova generacija potpuno električnog kei-automobila s 'Mitsubishi Motors-nessom', koji kombinira sigurnost i udobnost, kao i ekološku prihvatljivost. Spaja upravljivost kei-cara s glatkim, ali snažnim ubrzanjem i visokokvalitetnom udobnošću vožnje kao EV, dok nudi napredne sustave pomoći vozaču i povezanost.

Eksterijer ima stil poput SUV-a i dvobojnu shemu boja, s čistom, jednobojnom mat plavom karoserijom i krovom u boji bakra koji podsjeća na namot elektromotora električnog vozila. Prednji branik, stranice karoserije i vrata prtljažnika naglašeni su logotipima u obliku slova X, koji simboliziraju kombinaciju visokog kei karavana sa SUV osjećajem i privlačnošću potpuno električnog vozila.

Vision Ralliart koncept

Ovaj sportski SUV koncept utjelovljuje viziju Mitsubishi Motorsa za novi Ralliart i spaja inženjering tvrtke i strast prema izazovima Monozukuri (izrada). Stajlingu se daje premium izgled s impresivnom prisutnošću na cesti, a udobna mirna vožnja u raznim vremenskim i cestovnim uvjetima – karakteristična za vozila Mitsubishi – dodatno je dorađena.

Mitsubishi na Tokyo Auto Salonu 2022 Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Vanjski izgled karakterizira hrabar, mišićav stil koji stvaraju prednji i stražnji odbojnici funkcionalne ljepote, te veliki, prošireni prednji i stražnji dio iznad odbojnika. Prednja maska ​​s poklopcem hladnjaka i veliki stražnji difuzor koji podsjeća na trkaći automobil naglašavaju sportski karakter modela. Mat crna boja tijela pokazuje plave naglaske kada ga pogodi svjetlo, stvarajući dubok, višedimenzionalni izraz koji mu daje osjećaj visoke kvalitete.

Kako bi pružio visoke performanse u vožnji, koncept Vision Ralliart ima širok stav i opremljen je kotačima i gumama velikog promjera od 22 cola. Veliki kočioni diskovi i kočione čeljusti sa 6-klipnim kočionim čeljustima, koje imaju učinak kočenja u skladu sa snažnim zakretnim momentom motora, usvojeni su kako bi ubrzanje, zavoje i kočenje podigli na višu razinu.

Outlander Ralliart Style i Eclipse Cross Ralliart Style

Opremljeni Ralliart dodacima, Outlander Ralliart Style i Eclipse Cross Ralliart Style nude osjećaj uzbuđenja korisnicima koji traže vlastitu jedinstvenu vožnju i stil. Karoserija je obojena u vrhunsku bijelu boju White Diamond visoke svjetline, dok su prednji, bočni i stražnji ukrasi te spojler na vratima za podizanje prtljažnika obojeni u crvenu boju kako bi se eksterijeru dalo sportski izgled. Aluminijski naplatci obojeni su crnom bojom, a bočne naljepnice i zavjese s Ralliart logom izražavaju strast Ralliarta prema profinjenosti cestovnih performansi.

Delica D:5 Tough x Tough

Ovaj je model opremljen raznim naknadnim dijelovima i Ralliart dodacima kako bi se dodatno naglasio čvrsti, off-road stil. Karoserija Black Mica crne boje nadopunjena je mat crnom prednjom maskom i ukrasom na blatobranima, kao i crvenim retrovizorima i ukrasom svjetala za maglu, koji su Ralliart dodaci. Podizanje ovjesa postiže se izmjenom amortizera i opruga, a čvrsti, off-road stil poboljšan je 16-colnim alu felgama, gumama za sve terene, štitnikom prednjeg branika, stražnjim branikom i zavjesama za blato. Delica D:5 Tough x Tough također je opremljen krovnim nosačem, krovnim šatorom i podlogom za spavanje koja se može koristiti za izradu potpuno ravnog kreveta preko drugog i trećeg reda sjedala za ugodan boravak.

Outlander Wild Adventure Style

Outlander Wild Adventure Style omogućuje vozaču da u potpunosti uživa u slobodnom vremenu na otvorenom usvajanjem originalne dodatne opreme i suradnjom s 'ogawa', japanskom markom na otvorenom. Boja tijela dolazi u crnom dijamantu, koji odašilje snažan sjaj kada ga udari svjetlost. Prednji, bočni i stražnji ukrasi te stražnji spojler daju vanjštini sportski izgled, dok bočne letvice, stražnji branik i blatobrani naglašavaju čvrstinu SUV-a. Model je također opremljen krovnim nosačem, kukom za prikolicu i kamperskom opremom u suradnji s 'ogawom'.

Minicab-MiEV B-Leisure Style za slobodno vrijeme

Ovo električno vozilo je gospodarsko vozilo klase kei-car koje nudi praktičnost od privatne do poslovne upotrebe služeći kao izvor napajanja. Eksterijer ima dvobojnu boju s krovom boje bjelokosti i tijelom zelene mahovine koje podsjeća na šume i kampove, zajedno sa bočnim naljepnicama utikača, šatora i radnog stola.

Pogodan za solo kampiranje, Minicab-MiEV B-Leisure Style opremljen je raznolikom opremom kao što su tenda za automobil, stol za kampiranje i sklopivi krevet. Iznutra je stražnji prostor uređen tako da bude potpuno ravan, a kabina je opremljena niskim stolom, stolicom za sjedenje i prostirkom za povećanje udobnosti za rad na daljinu.

Nadalje, Minicab-MiEV B-Leisure Style je opremljen MiEV Power Box-om, koji može koristiti snagu iz pogonske baterije za napajanje elektronike i uređaja poput električnog kuhala za vodu, aparata za kavu ili prijenosnog računala, stvarajući slobodno vrijeme i rad još udobnijim i praktičnijim.