PREMIJER ČESTITAO BLAGDAN

'Naći ćemo snage za gospodarski oporavak'

23.06.2013 u 18:52

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović hrvatskim građankama i građanima uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, u kojoj ističe kako će se naći snage, znanja i odlučnosti za gospodarski oporavak i daljnji razvoj neovisne Hrvatske

'Dvadeset i dvije godine nakon Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, na pragu smo ostvarenja još jedne želje – punopravnog članstva u Europskoj uniji', navodi Milanović.

Podsjeća kako je Hrvatskoj 'nakon povijesne odluke da budućnost nastavi svojim putem, nametnut rat u kojem smo ostali bez mnogih bližnjih, bez mnogih prijatelja'.

'S posebnim pijetetom zahvaljujemo svim braniteljima i njihovim obiteljima koji su dali najveću žrtvu u obrani zemlje, uspostavi mira te obnovi i izgradnji razrušenih domova.

U trenutku priključenja europskoj obitelji, naći ćemo snage, znanja i odlučnosti za ostvarenje glavnog cilja naše politike – gospodarskog oporavka i daljnjeg razvoja neovisne Republike Hrvatske.

Svim hrvatskim građankama i građanima, u ime Vlade Republike Hrvatske, čestitam Dan državnosti', ističe premijer Milanović kako stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade RH.