UPRAVA VALAMARA:

U vladinom programu nema turizma

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U novim Vladinim mjerama nema turizma, niti stimulacije za ulaganja u taj sektor, rekao je Zrinko Kamber, član Uprave Valamara koji je u pripremu ovogodišnje sezone uložio 150 milijuna kuna

Sljedeći mjesec otvara se novoobnovljeni hotel Valamar Riviera u Poreču, za čiju je obnovu uloženo 40 milijuna kuna, najavio je predsjednik Uprave Valamara, Peter Fuchs u četvrtak na konferenciji grupacije Valamar u Zagrebu.

Ulaganja u pripremi ovogodišnje sezone iznose 150 milijuna kuna, a sveukupna ulaganja u objekte pod upravljanjem Valamara u zadnjih sedam godina narasla su na milijardu i 50 milijuna kuna. Osim toga, uz stalnih 1.200 zaposlenika, u sezoni će zaposliti još 1.800 sezonskih radnika.

Do sada je bukirano 55 posto naših ukupnih soba, što je slično poziciji lani, rekao je Zrinko Kamber, član Uprave, dodajući da je u Dubrovniku buking veći nego na sjevernom Jadranu. Naglašava snažan faktor odgođenog bukinga, po kojem su dosadašnje rezervacije iz prvog mjeseca odgođene za treći, a one iz trećeg na peti.

U Vladinom programu gospodarskog oporavka koji je prezentiran početkom tjedna turizma uopće nema, a ulagačka klima u turizam nije dovoljno stimulativna za velike ulagače poput Valamara, koji ulaže, a neizvjesno je što će biti u budućnosti, napominje Kamber. 'Želimo slijediti strategiju hrvatskog turizam o kojoj se toliko priča, a još nije napravljena i krajnje je vrijeme da počnemo strateško razmišljati'.

Za politiku spuštanja cijena kaže da proizvodi dugoročne problema, a kao pravu strategiju ističe kvalitetu i vrijednost za novac. Kao primjer, Kamber navodi 100-postotnu popunjenost njihovog najskupljeg smještaja, odnosno vila i apartmana koji dnevno stoje 350 do 400 eura. Fokusirani na ideju da gosti prepoznaju kvalitetu i tamo se vraćaju, cilj Valamara ove godine bit će da postotak vraćanja gostiju poveća na 30 posto.

Od prije nekoliko tjedna, Valamar upravlja i hotelom Luna na Pagu, a trenutačno pregovara i druga nova vanjska upravljanja za jedan kamp i dva hotela. Od 9. do 11. srpnja najavljuje prvi Valamar Jazz Festival u Poreču, prvi međunarodni jazz festival u Istri.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi