odnosi s investitorima

Atlantic, Podravka i Valamar dobitnici 11. nagrade Poslovnog dnevnika

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 22.10.2020 15:04
  • Objavljeno 22.10.2020 u 15:04
Ivana Gažić, predsjednica ZSE-a

Ivana Gažić, predsjednica ZSE-a

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZSE

Atlantic, Podravka i Valamar Riviera dobitnici su 11. nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima, a priznanja su im dodijeljena u četvrtak na konferenciji Zagrebačke burze i fondovske industrije. Prvu nagradu za najbolje odnose s investitorima dobila je Atlantic Grupa, a voditeljica odnosa s investitorima u toj kompaniji Ivana Bračun tom je prigodom naglasila da upravo u ovom razdoblju transparentnost dobiva na važnosti.

Voditeljica odnosa s investitora u Podravci Irena Ivanković koja je primila drugu nagradu, istaknula je kako je ta prehrambena kompanija prije pandemije preferirala susrete uživo sa investitorima, poput razgledavanja proizvodnih pogona i degustacije proizvoda. No, navela je, to se ove godine moralo promijeniti.

"Neizvjesnost je donijela velike promjene kod izdavatelja i investitora i morali smo unijeti promjene", poručila je Ivanković.

Treću nagradu dobila je Valamar Riviera, a preuzeo ju je Filip Močibob, voditelj odnosa s investitorima u toj kompaniji. Istaknuo je da kompanija uspješno upravlja novim okolnostima, a pri tome je posebno zahvalio svim dionicima uz čiju su podršku sačuvali sva radna mjesta i očuvali likvidnost čime su stvoreni temelji za snažan oporavak u 2021. godini.

Močibob smatra da Hrvatska ima priliku nametnuti se kao vodeća destinacija na Mediteranu, a fokus ove turističke kompanije u narednom će razdoblju biti upravo projekti nakon normalizacije turističkih i ekonomskih tokova.

Zagrebačka burza dodijelila je i posebno priznanje za kvalitetno izvještavanje o utjecaju Covid-19 pandemije na poslovanje društvu Sunce hoteli d.d.

Inače, već 11. godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa Crobex te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze. O nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!