KAMIQ

Ovo je prva fotografija interijera Škodinog nadolazećeg SUV-a

06.02.2019 u 13:36

Bionic
Reading

Nakon Kodiaqa i Karoqa Škoda se priprema lansirati svoj treći SUV. Automobil će nam službeno biti predstavljen na autosalonu u Ženevi početkom ožujka, a nakon skica eksterijera sad imamo i prvu pravu fotografiju interijera

Ako aktivno pratite vijesti iz Škode vjerojatno ćete imati veoma snažan osjećaju déjà vua prilikom pogleda na Kamiqov interijer.

Razlog je jednostavan - više-manje identičan interijer krasi i Škodin nadolazeći kompaktni model Scalu.

Manjku originalnosti unatoč, ovo i nije tako loše za sami Kamiq budući da to znači kako će se, baš poput Scale, okoristiti digitalnom 10.25-inčnom kontrolnom pločom i velikim ‘lebdećim’ displejom osjetljivim na dodir, kao i LED ambijentalnim osvjetljenjem, te grijanim elementima poput upravljača, prednjih i stražnjih sjedala i vjetrobranskog stakla.

Kamiq će se izrađivati na Volkswagenovoj modularnoj platformi MQB A0, a trebao bi raspolagati međuosovinskim razmakom od 2.651 mm, te prtljažnikom od 400 litara koji obaranjem stražnje klupe raste na 1.400 litara.

Očekuje se da će automobil raspolagati istom paletom pogonskih jedinica kao sestrinski modeli iz Volkswagen grupe - VW T-Cross i Seat Arona, te isključivo prednjim pogonom.

  • +6
Škoda Scala Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda