STIŽE U KOLOVOZU

Volkswagen pokazao redizajnirani Passat

06.02.2019 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon Kineza koji su dobili novi model, i Amerikanaca koji su dobili novi model na staroj platformi, Volkswagen je pokazao i redizajnirani Passat za europsko tržište

Ljubitelji limuzina i karavana morat će se poprilično udubiti u Volkswagenove fotografije kako bi uočili sve razlike u odnosu na aktualni model.

Za početak tu su novi branici sprijeda i straga, te nova rešetka hladnjaka. Valja spomenuti i novo standardno LED svjetlosno sklopovlje s tehnologijom ‘matrix’ prenesenom s posljednje generacije Touarega lansiranog prošle godine.

Unutrašnjost krasi treća generacija Volkswagenovog Infotainment sustava, a kupci će moći birati između ekrana osjetljivih na dodir veličine 6,5, 8 i 9,2 inča.

Automobil je temeljito obogaćen električnim sustavima za asistenciju vozaču, od automatskog kočenja do pomoći pri parkiranju, a posebice valja spomenuti polu-autonomni sustav upravljanja na autocesti do brzine od 210 km/h.

Svi benzinci i dizelaši sad dolaze s filtrom čestica, dok je plug-in hibridni Passat GTE sada deklariran na mogućnost prevaljivanja 55 km isključivo na električnu energiju po WLTP standardu.

Dizelski motori nude se u varijanti sa 120, 150, 190 i 240 KS, dok benzinski motori razvijaju 150, 190 i 272 KS.

Redizajnirani Passat bit će ujedno posljednji model koji će se izrađivati u Njemačkoj. Od 2023 europski Passati izrađivat će se u Škodinoj tvornici Kvasiny.

Automobil u prodaju kreće u svibnju, s isporukom najavljenom za konac kolovoza.

  • +11
Volkswagen Passat Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen