veliko priznanje

[FOTO/VIDEO] Novi Dacia Sandero proglašen automobilom godine po izboru francuskog časopisa L'Argus

02.02.2021 u 13:02

Bionic
Reading

Sandero, najprodavaniji automobil marke Dacia, već je godinama najpopularniji odabir privatnih kupaca u svim segmentima, kako u Francuskoj, tako i u ostatku Europe

Novi Sandero upravo je proglašen automobilom godine 2021. i gradskim automobilom godine 2021. po izboru francuskog časopisa L’Argus. Žiri novinara iz različitih medija (uključujući La Tribune, Le Monde, L’Équipe, RTL, La Voix du Nord i druge) proglasio ga je pobjednikom u konkurenciji od 32 modela.

Podsjetimo, prošli smo mjesec bili na hrvatskoj premijeri nova dva modela Dacije: Sandero i Sandero Stepwaya. Dacia, u sklopu Grupe Renault, s ova dva modela (i limuzinskom verzijom Logan, koja se zasad neće prodavati kod nas, ali to ovisi prije svega o zanimanju samog hrvatskog tržišta, pa nije posve isključeno da taj model dođe naposljetku i kod nas) napravila je izuzetan iskorak u kategoriju više, a rekli bismo da upravo rumunjski odjel grabi velikim koracima naprijed.

S prodajom od gotovo 2,3 milijuna primjeraka, od čega se trećina prodaje odnosi na Francusku, Sandero još od predstavljanja 2008. godine uživa status prvog izbora privatnih kupaca u Francuskoj i ostatku Europe. Sandero, najprodavaniji automobil marke Dacia, prema mnogima je pametan izbor s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

Novi Sandero jednako je pristupačan kao i njegovi prethodnici, iako je odvažniji, suvremeniji i bitno osvježen novim dizajnom, novom opremom i najnovijom generacijom LPG motora ECO-G i benzinskih motora koji povećavaju učinkovitost i smanjuju potrošnju goriva. Uporabom platforme CMF-B povećan je prostor u unutrašnjosti, opći dojam kvalitete iznutra i izvana, udobnost i vozački užitak.

  • +24
Dacia Sandero Izvor: Promo fotografije / Autor: tibo

Osim naslova automobil godine 2021., koji dodjeljuje časopis L’Argus, Sandero je u prošlosti osvojio i druge europske nagrade, uključujući naslov britanskog automobila godine po izboru časopisa Whatcar?, nagradu Good Deal na dodjeli Automobile Awards u Francuskoj i naslov automobila godine u Rumunjskoj.

'Upravo predstavljeni novi Sandero nastavlja priču o uspjehu svojih prethodnika koji su prodani u gotovo 2,3 milijuna primjeraka s ciljem da i u narednim godinama održi status najprodavanijeg vozila za privatne kupce u Francuskoj i Europi.

Kao prvo Dacijino vozilo konstruirano na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, ali i dalje vjerno Dacijinom duhu, novi Sandero više no ikad odgovara na zahtjeve promišljenih kupaca.

Naslov automobila godine priznanje je za naš trud i poticaj da nastavimo stvarati privlačna, moderna i prije svega pristupačna vozila. Novi Sandero savršen je primjer toga', izjavio je Denis Le Vot, glavni direktor marke Dacia.