infotainment

[FOTO/VIDEO] MBUX Zero Layer: Značajka Highlight iz modela EQS i EQE sada i za C- i S-klasu

14.02.2023 u 14:55

Bionic
Reading

Uz radio/medije i telefoniju, navigacija je najvažnija funkcionalnost za korisnike i stoga je uvijek u središtu jedinice zaslona nakon ovog ažuriranja. Više od 20 dodatnih funkcija automatski se nudi uz pomoć umjetne inteligencije ako su relevantne za korisnika

Mercedes je objavio kako se s inteligentnim softverom, koncept prikaza i rada infotainment sustava MBUX u potpunosti prilagođava korisniku. Vlasnici Mercedes Benz C klase (serija 206; razdoblje proizvodnje od lipnja do studenog 2021.) i S klase (serija 223 uključujući Maybach; razdoblje proizvodnje od lipnja do studenog 2021.) sada mogu koristiti bežično ažuriranje (OTA) za instaliranje posebno udobnog Zero Layer-a. Čim ažuriranje bude spremno za instalaciju, korisnik će biti obaviješten putem MBUX infotainment sustava i putem aplikacije Mercedes me.

Sustav predlaže personalizirane funkcije infotainmenta, udobnosti i vozila

Ovim jasnim korisničkim sučeljem s velikim prikazom karte i pojedinačnim pločicama za odabir može se intuitivno upravljati, bez potrebe za pomicanjem kroz podizbornike. Sustav upoznaje vozača i pamti tipične postavke ili rute. U pravom trenutku predlaže personalizirane funkcije infotainmenta, udobnosti i vozila – precizno prilagođene dotičnoj situaciji u vožnji.

Primjer: vozač svake večeri na putu kući s posla zove svoju obitelj. Vozilo uči ovu naviku i u budućnosti će predložiti telefonski poziv u to vrijeme izravno u izbornoj pločici na gornjem izborniku. Vozač može, naravno, odbiti ovaj prijedlog ako je potrebno s funkcijom 'Nemoj sugerirati sada' ili ga trajno izbrisati s 'Ne sugeriraj ponovno'. Vozilo pamti i te želje.

MBUX Zero Layer: Značajka Highlight iz modela EQS i EQE sada dostupna i za C- i S-klasu putem bežičnog ažuriranja Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

'Od 2013. nudimo nadogradnje putem bežičnog prijenosa. Našim korisnicima dajemo priliku da nadograde svoja vozila najnovijim softverom tijekom cijelog razdoblja, kad god i gdje god žele. Kontinuirano optimiziramo performanse sustava i razvijamo vrijedne nove značajke za kupca koje vožnju Mercedes Benza čine još ugodnijom. Ažuriranje na Zero Layer nudi 100 posto personalizirano i intuitivno korisničko iskustvo, sa svim relevantnim funkcijama koje su uvijek na vidiku. Moderan izgled pomaže održavati vozilo ažurnim i – kao što je tipično za Mercedes – zadržava vrijednost.' rekao je Magnus Östberg, direktor softvera, Mercedes Benz AG.

Dodatne funkcije uz pomoć umjetne inteligencije

Uz radio/medije i telefoniju, navigacija je najvažnija funkcionalnost za korisnike i stoga je uvijek u središtu jedinice zaslona nakon ovog ažuriranja. Više od 20 dodatnih funkcija automatski se nudi uz pomoć umjetne inteligencije ako su relevantne za korisnika: od programa ENERGIZING COMFORT kao što je opuštajuća masaža na dugim putovanjima do upita o statusu s povezanih pametnih kućnih uređaja do prijedloga kada telefon poziv je krajnji. Programeri su interno nazvali ove module prijedloga, koji se prikazuju na sučelju Zero Layer, kao 'Magic Modules'.

Zero Layer je debitirao 2021. u potpuno električnim modelima EQS i EQE. Također je sada standard na modelima C klase (serija 206) i S klase (serija 223 uključujući Maybach) proizvedenih u modelnoj godini 21/2, kao što je i na ostalim budućim serijskim modelima.

  • +4
MBUX Zero Layer Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Besplatno bežično ažuriranje

Slobodno odabrano i besplatno bežično ažuriranje funkcionira vrlo jednostavno: kupci s aktivnim Mercedes me računom primit će obavijest putem MBUX Infotainment sustava i putem aplikacije da je ovo ažuriranje dostupno. Preuzimanje i instalacija odvijaju se u pozadini nakon što su klijenti unaprijed pristali na instalaciju ažuriranja softvera.

Kupci bez Mercedes me računa bit će obaviješteni poštom o dostupnosti ažuriranja. Za prijenos podataka Mercedes Benz se oslanja na mobilnu radio tehnologiju i komunikacijski modul ugrađen u vozilo. Korisnik sada može započeti aktivaciju nakon pristanka na uvjete korištenja. Oni jednostavno slijede navigaciju izbornika pomoćnika za postavljanje i tako brzo i jednostavno pristupaju novoj značajci.

Ako žele zadržati izvorni izbornik, mogu se brzo prebacivati između starog i novog korisničkog sučelja. Ovo je također korisno za različite vozače s osobnim preferencijama za prikaz početnog zaslona.