veća sigurnost

[FOTO/VIDEO] Škoda testira upozorenja na vlak u aplikaciji Traffication infotainment

07.12.2022 u 17:04

Bionic
Reading

Ova značajka nadopunjuje druge funkcije u aplikaciji Traffication, kao što je upozorenje vozačima koji skreću u krivom smjeru i upozoravanje vozača na rizik od nenamjernog ulaska na autocestu u kontra smjeru, kako bi se dodatno poboljšala sigurnost na cesti

Škoda je objavila kako isprobava novu značajku u svojoj infotainment aplikaciji Traffication. Najnovija verzija aplikacije, koja se testira u pilot projektu u Češkoj, sada upozorava na približavanje vlakova, čime se smanjuje opasnost od nesreća na željezničkim prijelazima. Ova značajka nadopunjuje druge funkcije u aplikaciji Traffication, kao što je upozorenje vozačima koji skreću u krivom smjeru i upozoravanje vozača na rizik od nenamjernog ulaska na autocestu u kontra smjeru, kako bi se dodatno poboljšala sigurnost na cesti.

Sigurnost na prvom mjestu

Češki proizvođač je poznat po tome da neprestano dodaje pametna rješenja u stvarnom vremenu za povećanje sigurnosti na cesti. U suradnji s češkom željezničkom tvrtkom Leo Express, Škoda nudi novu značajku u svojoj infotainment aplikaciji Traffication kao dio pilot projekta. Kupci koji već koriste aplikaciju mogu sada preuzeti ažuriranje. Obavijest o ažuriranju pojavit će se u centru za obavijesti infotainmenta. Slično tome, in-car shop u automobilu će pokazati da je dostupno ažuriranje. Aplikacija će se instalirati nakon što je potvrdi korisnik.

Škoda testira upozorenja na vlak u aplikaciji Traffication infotainment Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Rješenje temeljeno na oblaku

Lokacije vlakova u stvarnom vremenu redovito se prenose u oblak, koji zatim prenosi informacije bilo kojem Škoda vozilu pomoću aplikacije za informacije i zabavu u prometu u blizini pružnog prijelaza kojemu se približava vlak. Upozorenje o približavanju vlaka prikazuje se na središnjem infotainment zaslonu zajedno sa zvučnom i skočnom obavijesti. Škoda već radi na integraciji drugih željezničkih kompanija diljem Europe, dok su razgovori s nekoliko drugih u tijeku.

Jednostavno preuzimanje

Traffic je dostupan za preuzimanje u trgovini u automobilu i online u trgovini Škoda Connect. Može se ugraditi u sve svoje aktualne modele osim ENYAQ iV, pod uvjetom da je vozilo opremljeno vrhunskim infotainment sustavom treće generacije Modular Infotainment Matrix. Aplikacija tada radi automatski u pozadini bez da je vozač mora uključiti. Odmah prikazuje upozorenja na središnjem infotainment zaslonu kad god vozači naiđu na prometne opasnosti u svojoj neposrednoj blizini.

Više od vlakova: skliske ceste i loše vrijeme

Osim novododanih upozorenja o približavanju vlakova, aplikacija već prikazuje druge vrste upozorenja bilo od pružatelja informacija o prometu ili izravno iz Škodinih automobila. Promet može upozoriti vozače na loše vremenske uvjete, loše uvjete na cesti ili nesreće ispred njih.

Osim toga, aplikacija može otkriti vozača koji skreće u krivom smjeru i uključuje se na autocestu protiv toka prometa te upozoriti druge vozače na potencijalnu opasnost. Slaba vidljivost može se prepoznati, primjerice, tako što Škodina vozila uključe svjetla za maglu, a ta se informacija šalje u oblak. Osim toga, vozači češke marke mogu ručno prijaviti opasnosti u prometu u oblak jednim klikom kako bi upozorili sve ostale vozače marke Škoda koristeći Traffication. Aplikacija je sada dostupna u 32 europske zemlje i izdaje upozorenja na 23 jezika.