veliko priznanje

[FOTO/VIDEO] Auto novinari su odabrali, Seat Leon je Best Buy automobil Europe za 2021.

16.12.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Žiri, koji se sastoji se od 31 najreprezentativnijeg europskog automobilskog novinara, oduševila je kombinacija dinamike, učinkovitosti, naprednih sigurnosnih tehnologija i tehnologija povezivosti

Novi Seat Leon proglašen je dobitnikom nagrade AUTOBEST 2021, europskog priznanja za Best Buy Car of Europe 2021. Žiri organizacije AUTOBEST sastoji se od 31 člana koji se ubrajaju među najreprezentativnije automobilske novinare iz svih dijelova Europe.

Ovo je drugi put u 70-godišnjoj povijesti marke Seat da joj je bila ukazana ta čast. Godine 2017. model Seat Ateca bio je okrunjen istom nagradom. Ona je dokaz predanosti razvoju vozila koji premašuju granice običnoga te nude nešto zaista posebno na tržištu.

'Ponosni smo što je naš novi Seat Leon osvojio nagradu ‘AUTOBEST 2021’, najbolje moguće priznanje za tim koji je bio uključen u uvođenje najboljeg Leona ikad na tržište. To je automobil koji je dizajniran, razvijen i proizveden u Barceloni, a ova nam je nagrada povod da sa samopouzdanjem usmjerimo pogled u budućnost. Seat Leon dokazivao je iz generacije u generaciju da je važan stup svojeg segmenta, a nagrada žirija organizacije AUTOBEST dodatno učvršćuje poziciju modela Leon na tržištu,' rekao je Wayne Griffiths, predsjednik uprave marki Seat i Cupra.

SEAT Leon je osvojio nagradu 'AUTOBEST 2021' za 'Best Buy Car of Europe 2021' Izvor: Promo fotografije / Autor: Seat

'On je segment podigao na jednu sasvim novu razinu uz kombinaciju impresivnog dizajna i tehnološkog napretka kako bi predstavljao vozilo koje ispunjava sve potrebe svojih kupaca.'

Potpuno novi Seat Leon ostvario je zapažene uspjehe, i to u svim generacijama ovog vozila koje je definiralo svoj segment. U prilog tomu govori činjenica što je prodan više od 2,3 milijuna puta. SEAT Leon bio je španjolski bestseler već od 2014. godine, a predstavljanjem vozila četvrte generacije na tržište je uveden najbolji Leon do sada.

  • +51
SEAT Leon je osvojio nagradu 'AUTOBEST 2021' za 'Best Buy Car of Europe 2021' Izvor: Promo fotografije / Autor: SEAT

Uspjeh modela Seat Leon počiva na ulaganju vrijednom 1,1 milijardu eura kako bi se mogao podići na višu razinu kada je riječ o povezivosti, učinkovitosti, dinamičnosti i sigurnosti, no i kako bi se pripremili pogoni za proizvodnju vozila. Naime, on je sada, uz druge izvedbe, prvi put dostupan i s plug-in hibridnim pogonskim sustavom.

Novi Seat Leon dizajniran je i razvijen u Barceloni, a svoju poziciju učvršćuje ne samo kao temeljni stup marke u pogledu njezine ponude vozila, već i kao posebno vozilo unutar svojeg segmenta.

Veće razine povezivosti, zahvaljujući čemu je istinski dio naših digitalnih života te ujedno prvi potpuno povezani automobil marke, cijeli niz novih tehnologija pogonskog sustava – benzinska (TSI), dizelska (TDI), stlačeni prirodni plin (CNG), blago hibridna (eTSI) i plug -in hibridna (e-HYBRID) tehnologija – vozačima pružaju vozilo koje u najvećoj mjeri odgovara njihovu životnom stilu i potrebama. Također, dostupna je integracija najnaprednijih sustava potpora za vozača, zbog čega je Seat Leon jedan od najboljih u svojoj kategoriji.

Prednosti kojima se novi Seat Leon odlikuje u pogledu povezivosti, učinkovitosti, performansi i sigurnosti, koje su nedavno dokazane u okviru testiranja Euro NCAP za 2020. godinu, djelomično su postignute zahvaljujući arhitekturi MQB Evo ovog automobila, koja pruža alate potrebne za razvoj vozila koje ispunjava mnogobrojne i razne potrebe kupaca marke Seat.

Nagrada 'AUTOBEST Award' ubraja se među najprestižnije u Europi, a dodjeljuje se svake godine otkad je osnovana 2001. godine. Žiri koji dodjeljuje nagradu, a koji se sastoji od 31 novinara, imao je priliku provesti probnu vožnju modela Seat Leon sa svim pogonskim sustavima – uključujući plug-in hibridnu verziju – tijekom završne faze za odabir pobjednika koja se početkom studenog održala u Austriji.