skroz službeno

[FOTO/VIDEO] CUPRA sada kao samostalna marka u Hrvatskoj; stiže i sportski crossover Formentor

05.11.2020 u 15:03

Bionic
Reading

Najvažniji trenutak za marku CUPRA u ovoj godini svakako je lansiranje sportskog crossover modela Formentor, čiji se dolazak u Hrvatsku očekuje krajem studenog

SEAT, španjolski proizvođač automobila iz koncerna Volkswagen, objavio je neovisnost marke CUPRA još 2018. godine, a proces potpunog izdvajanja i samostalnog nastupa na tržištu dovršen je ove godine. Tako od 1. studenog marka CUPRA ima svoj službeni samostalni početak i na tržištu Hrvatske.

Od sada modeli marke CUPRA, koja u automobilskom svijetu predstavlja sofisticiranost, performanse, moderan dizajn i drugačiji pristup vožnji, bit će dostupni i za sve potencijalne kupce u Hrvatskoj. Dva momenta koja obilježavaju samostalni početak rada marke CUPRA u Hrvatskoj su otvaranje ovlaštene prodajne mreže i pokretanje moderne web stranice. Upravo lansirana web adresa jedan je od glavnih kanala na kojem svi potencijalni kupci mogu saznati puno više detalja o samom brendu, modelima i trgovačko-servisnoj mreži.

Za sve detalje, ponude i informacije o modelima CUPRA u Hrvatskoj na raspolaganju stoje i tri ovlaštena trgovca: Porsche Inter Auto Jankomir, Zagreb Porsche Inter Auto Rijeka i AC Kotromanović iz Osijeka.

Najvažniji trenutak za marku CUPRA u ovoj godini svakako je lansiranje sportskog crossover modela Formentor, čiji se dolazak u Hrvatsku očekuje krajem studenog. Formentor, o kojem smo pisali u Autozoni, prvi je model u povijesti ekskluzivno dizajniran i proizveden za marku CUPRA, a koji je već izazvao velik interes i pozitivne komentare javnosti. Uskoro će biti predstavljeni i detalji opreme i cijene u ponudi za hrvatsko tržište.

Novost vezana uz marku CUPRA je ulazak u digitalni svijet virtualnom prezentacijom 'CUPRA e-Garage na rtu Formentor', predstavljenoj uživo danas. Marka je iznijela svoju digitalnu viziju te predstavila novu virtualnu platformu i dodatne inicijative.

U okviru prezentacije sudjelovao je Antonino Labate, direktor područja strategije, poslovnog razvoja i operacija marke CUPRA, a pridružili su mu se i drugi stručnjaci marke. Također, mogli smo nazočiti online intervjuu koji je održan neposredno nakon događaja.

Nakon otvaranja prve garaže CUPRA u Europi, u Hamburgu u Njemačkoj, marka nastavlja stvarati ekskluzivnu distribucijsku mrežu s fleksibilnim novim formatima koji nadilaze tradicionalne zastupnike. CUPRA proširuje svoju mrežu kako bi do kraja godine dosegla oko 520 stručnjaka za CUPRA-u širom svijeta, a trenutno je u procesu zapošljavanja još više majstora za CUPRA-u ('CUPRA Masters').

  • +13
CUPRA kao samostalna marka u Hrvatskoj Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA