PRIJE PREMIJERE

[FOTO] Renault pokazao Mégane E-Tech Electric; 30 ovakvih modela ovog ljeta izlazi na prometnice

09.06.2021 u 08:21

Bionic
Reading

Temeljen na platformi CMF-EV, novi Mégane E-Tech Electric ima e-motor snage 160kW (217 KS) i bateriju od 60 kWh koja omogućuje domet s jednim punjenjem do 450 km prema WLTP-u

Mégane eVision showcar najavio je prvi Renaultov korak prema električnim vozilima iz segmenta C uz poboljšanje sveobuhvatne palete potpuno električnih osobnih automobila iz segmenta A i B, modela Twingo E-Tech Electric i ZOE.

Budući Mégane E-TECH Electric, koji smo dosad mogli vidjeti samo u najavnim skicama, automobil je koji utjelovljuje budućnost povezanih i potpuno električnih vozila, a bit će predstavljen u vrlo bliskoj budućnosti.

Temeljen na platformi CMF-EV, novi Mégane E-Tech Electric ima e-motor snage 160kW (217 KS) i bateriju od 60 kWh, a koja omogućuje domet s jednim punjenjem do 450 km prema WLTP-u.

Nazvan i MéganE (izgovara se 'Mégane e'), automobil počinje otkrivati svoju siluetu jer će flotu od 30 pretproizvodnih automobila ovog ljeta na otvorenim cestama voziti Renaultovi inženjeri.

  • +9
Renault Mégane E-Tech Electric - pretproizvodni model Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Zanimljivo, kada se pojavi 2022. godine, Mégane E-Tech Electric bit će opremljen automatskim ograničivačem koji će maksimalnu brzinu vozila ograničiti na 180 km/h.

Napravljeni u tvornici Douai grupe Renault pokraj Lillea u Francuskoj, svi će pretprodukcijski automobili biti prekriveni po mjeri napravljenim uzorkom tvrtke Renault Design. Sastojeći se od igre linija i uzoraka iz Renaultova novog i kultnog logotipa, ovaj dizajn stvara 'zasljepljujuću' kamuflažu.