ograničena serija

Brodica koja izgleda kao auto? Da, 'Car 500 Off-Shore' je inspiriran Fiatom 500

23.04.2024 u 08:39

Bionic
Reading

Ovo je pravi odraz talijanske izrade, pozivajući se na elegantan dizajn i bogato naslijeđe Fiata 500 kako bi pružio inovativan novi način plovidbe morem

Fiat je predstavio jedinstveno ograničeno izdanje brodice koje ima sve izvanredne značajke kultnog Fiata 500, no ona je replicirana s materijalima za nautiku i prilagođena novoj funkcionalnosti.

Osmislio ga je talijanski poduzetnik Antonio Pietro Maria Galasso (24) u suradnji s Fiatom. Brodica dugačka 4,7 m kombinira dizajn automobila, naprednu tehnologiju i funkcionalnost kako bi se stvorilo jedinstveno i sigurno iskustvo plovidbe u obliku koji savršeno utjelovljuje duh 'La Dolcea Vita' (hrv. slatki život).

Od sjedala od prave kože do ukrasa od nehrđajućeg čelika, interijer prikazuje ikonski automobilski dizajn modela Fiat 500, dok komponente i materijali izvana pomorske kvalitete osiguravaju izdržljivost i otpornost na vremenske uvjete.

Krov je skinut, a stražnja klupa zamijenjena je s dvije ležaljke, idealne za sunčanje. '500 of the seas' također ima zaobljena prednja svjetla, retrovizore i polulukove kotača, zadržavajući ikoničnu siluetu Fiata 500. Po želji, brod se može opremiti brodskim zvučnicima i multimedijskim playerom, ručnim tušem ili nadograđenom nadzornom pločom. Ovaj čamac može prevoziti do pet putnika i dolazi s malom platformom i ljestvama što ga čini idealnim za dnevne izlete.

'Car 500 Off-Shore' dostupan je u dvije varijante - Puglia Edition, u tirkiznoj vanjskoj boji, i Miami Edition, u breskvasto narančastoj vanjskoj boji.

Uz opciju do 115 KS, plovilo nudi impresivne performanse, dostižući najveće brzine od 39 km/h.

Izgrađeno je samo 500 jedinica s ograničenim brojem onih koji su dostupni za kupnju. Cijene kreću od oko 116.000 eura.

Za one koji si ne mogu priuštiti ovaj šesteroznamenkasti trošak, 'Car 500 Off-Shore' također je dostupan za iznajmljivanje na obalama Amalfijske obale u Italiji i Miamija na Floridi.

'Prvo su mislili da sam lud. Ali sada, sa 60 prodanih jedinica i 50 zaposlenih obitelji, naš Fiat 500 Car Off-Shore Dayboat govori sam za sebe,' kaže izvršni direktor Car Off-Shore, Dott. Antonio Galasso.

  • +9
'Car 500 Off-Shore' Izvor: Promo fotografije / Autor: Tony Resta

'Nekada sam posjedovao Fiat 500 cabrio, neprestano crpeći inspiraciju iz njega. Sada, dok razmišljam o kupnji novog, kultni 500 je uvijek sa mnom, sastavni dio mog svakodnevnog života bez kojeg ne mogu. Fiat nije samo marka; to je naslijeđe, nadahnjujuće inovacije na svakom koraku.'

Kao dio Fiatova programa licenciranja razvijenog u suradnji s IMG-om, Fiat Car 500 Off-Shore pridružuje se raznolikoj paleti potrošačkih proizvoda inspiriranih talijanskom markom, uključujući odjeću, kupaće kostime, igračke i kuhinjske uređaje.