MIŠIĆ

Posveta 100. obljetnici Disneyja: Pogledajte ove unikatne Mickey Mouse Fiat Topoline

26.01.2024 u 08:42

Bionic
Reading

Izložba pet umjetničkih djela zamišljena je kao dar svima, znatiželjnim turistima, obiteljima i odanoj publici obje marke – Fiat i Disney – i samog očaravajućeg grada Torina

Fiat Topolino unikatni primjerci posvećeni Mickey Mouseu imaju svoj debi na spiralnoj i zadivljujućoj sjevernoj rampi Lingotta u Torinu, uzbudljivoj inicijativi koja je zaživjela zahvaljujući partnerstvu s Pinacoteca Agnelli.

Jedinstvena umjetnička djela postavljena su duž trgovačkog centra Lingotto i njegove prepoznatljive rampe, omogućujući posjetiteljima da šetaju i dive se pet primjeraka Fiat Topolina dok se približavaju La Pista 500 i Casa 500. Inače, Topolino je talijanski naziv za Mickey Mausea, odnosno za mišića.

Fiat Topolino unikatni primjerci posvećeni Mickey Mouseu obojili su sjevernu rampu Lingotta Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Fiat je odao počast Disneyevoj 100. obljetnici ekskluzivnim poklonom, dizajnirajući pet tematskih verzija novog Fiat Topolina posvećenog Mickey Mouseu.

Jedan je dizajniran u posebnoj suradnji s Disneyjevim umjetnikom Giorgiom Cavazzanom, a ostala četiri, dizajnirana od strane Fiat T Centro Stile i inspirirana Disney Creatives, ukorijenjena u posebnom ambijentu i umjetničkom pokretu: povijesni, moderni, ulični i apstraktni.

Izložba pet umjetničkih djela zamišljena je kao dar svima, znatiželjnim turistima, obiteljima i odanoj publici obje marke – Fiat i Disney – i samog očaravajućeg grada Torina, duboko oživljenog živošću i umjetničkom vrijednošću malog rasta, ali golem po privlačnosti svoje unikatnosti.

  • +10
Fiat Topolino Mickey Mouse Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Inicijativa posvećena kreativnosti i popularnoj kulturi, koja služi kao robustan most otvoren svima, dopuštajući istraživanje različitih svjetova unutar fascinantnog konteksta Lingotta. To je demokratsko putovanje u carstvo umjetnosti: živahan i šaren put na kojem pet kreacija predstavlja tek mali umjetnički ukus u usporedbi s onim što čeka znatiželjne posjetitelje u Casa 500 i La Pista 500.

Ovdje iskustvo kulminira kulturnom eksplozijom značajne obrazovne vrijednosti.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'