APLIKACIJE

WhatsApp će vraćati izbrisane slike, no postoji kvaka

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 17.04.2018 14:35
  • Objavljeno 17.04.2018 u 14:34
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Super popularna aplikacija za čavrljanje uvodi mogućnost povratka podataka, ali za sada samo na na Androidu

WhatsApp ovodi novu značajku koja korisnicima Androida omogućava da ponovno skinu podatke koje su slučajno izbrisali sa svojih smartfona. Ovo u principu znači da, ukoliko ste izbrisali GIF, video, audio čak dokument, WhatsApp će vam dozvoliti da ih skinete još jednom.

TEHNO SAVJETI

Kako u WhatsAppu možete spasiti sve izbrisane fotografije

Pogledaj galeriju
5

Samo za Android

Ovo je prilično korisno za sve korisnike koji nemaju hrpu slobodnog prostora na uređajima. Prema izvješću WEBetaInfoa, ova značajka dostupna je isključivo korisnicima Androida. Podsjetimo, donedavno je bilo putem Androida moguće ponovno skinuti podatke stare do 30 dana, s time da bi isti nestali nakon što bi ih primatelj 'povukao' na svoj uređaj.

S obzir na trenutnu reputaciju Facebooka, implikacije koje ovo nalaže su prilično uočljive. Do nedavno smo, naime, mislili da brisanjem poruka s uređaja iste brišemo i s WhatsAppovih servera, no prema svemu sudeći - to nije bila istina. Facebook nas uvjerava da su dotičnio podaci zaštićeni enkripcijom koju niti oni ne mogu dešifrirati.

Postoje i pravila...

WhatsApp upozorava korisnike da će ovom metodom moći vratiti samo sadržaje pohranjene u njihovom chatu, što znači da ukoliko netko ručno pobriše poruku sa, recimo, slikom koristeći komandu 'izbriši za sve', ona se neće moći vratiti, koliko god vi plakali za njom.

Značajka će postupno/kroz nekoliko tjedana postati dostupna svim korisnicima uređaja s instaliranim operativnim sustavom Android.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!