Inovativnost mladih

Treće izdanje Combis hackathona u sklopu 12. Combis konferencije u Poreču

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 17.04.2018 10:46
  • Objavljeno 17.04.2018 u 10:46
tportal

Izvor: Combis / Autor: Promo

Otvorene su prijave za treće izdanje Combis hackathona try{code}catch, 24-satno studentsko natjecanje u programiranju.

Dobra vijest za sve studente željne stjecanja novih iskustava i znanja u svijetu programiranja - vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis organizira treće izdanje 24-satnog natjecanja u programiranju try{code}catch hackathon 23. i 24. svibnja i to po prvi puta u sklopu 12. Combis konferencije u hotelu Valamar Diamant u Poreču.

Hackathon je namijenjen svim redovnim i izvanrednim studentima u Hrvatskoj koji će imati priliku pokazati svoje vještine programiranja, naučiti nešto novo, prezentirati svoje ideje i inspirirati brojne sudionike Combis konferencije. Tu je i prilika za osvajanje glavne nagrade u iznosu od 20.000 kuna za najbolji tim i mogućnost rada na inovativnim projektima unutar Combis NeoStartup programa.

Osim toga, svi sudionici hackathona imaju priliku sudjelovati na jednoj od vodećih regionalnih IT konferencija te poslušati top ICT studije slučaja i ostala edukativna predavanja o najnovijim ICT rješenjima i uslugama, pa i sudjelovati u kvalitetnom networkingu i ugrabiti priliku za neko buduće zaposlenje.

'Ove godine smo hackathon odlučili organizirati u sklopu naše tradicionalne COMBIS konferencije u Poreču upravo kako bi studentima pružili priliku da čuju nešto novo i educiraju se od ponajboljih stručnjaka iz ICT svijeta. Vjerujem kako je ovo odlična prilika za studente da dožive ICT sektor iz prve ruke što ih može dodatno potaknuti da nastave razvijati svoje znanje i kreiraju inovativna rješenja i izvan samih fakulteta', rekao je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

Combis i ovog puta omogućuje pobjednicima hackathona priliku za rad u timu i na inovativnim projektima NeoStartup programa čiji je cilj poticanje start-up kulture unutar Combisa. NeoStartup nudi mladim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa, a unutar etablirane kompanije. Osim toga, tri najbolja rješenja prezentirat će svoje ideje na sudionicima na zatvaranju konferencije koje će se održati 25. svibnja i tako dobiti priliku da se njihove ideje čuju i u zajednici stručnjaka IT sektora.

'U ove dvije godine što smo organizirali hackathon u Zagrebu studenti su nas svojim idejama i razmišljanjem stvarno inspirirali. Hackathon trycodecatch je odlična prilika za mlade programere da se pokažu u najboljem svjetlu i ugrabe priliku za daljnji razvoj svojih ideja, ali i da postanu dio Combis NeoStartupa', istaknuo je Maras.

Prijave traju do 30. travnja na službenoj web stranici try{code}catch gdje se također mogu pronaći i sve informacije o ovogodišnjem izdanju hackathona kao i besplatnom prijevozu, smještaju i akreditacijama za 12. Combis konferenciju za sve sudionike natjecanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!