HUMANITARNA AKCIJA

Ugrabite preko 1700 igara za manje od 35 kuna i pomozite pokretu Black Lives Matter

15.06.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Itch.io je pokrenuo specijalnu ponudu u kojoj za dobrovoljno izabrani iznos, koji počinje od 5 dolara, nudi preko 1700 igara raznih proizvođača, i to sve kako bi pomogao pokretu Black Lives Matter. Ovaj nevjerojatni humanitarni podvig do danas je sakupio 7 milijuna dolara

Postoji vrlo izvjesna šansa da do danas niste čuli za itch.io, web stranicu koja prodaje i pohranjuje videoigre. Puno je veća mogućnost da ste čuli za igre dostupne na ovoj platformi, poput Overlanda, Night in the Woods i Celeste.

U nastojanju sakupljanja sredstava za NAACP Legal Defense and Educational Fund i Community Bail Fund, itch.io nudi paket igara kakav do sad niste vidjeli. Stranica, naime, za donaciju od minimalno 5 dolara daje kolekciju od preko 1.700 videoigara koje zajedno koštaju oko 7.000 dolara.

Kolekcija uključuje gore spomenuti Celeste, Night in the Woods i Short Hike, a tu su i drugi klasici poput Super Hexagona i Octodada. Sav novac se sakuplja kao podrška pokretu Black Lives Matter.

'Živimo u vremenu rasne nepravde, nejednakosti i policijskog nasilja usmjerenih prema crncima' piše u službenoj izjavi na stranici itch.io. 'Nadamo se da će svatko na bar neki način uspjeti zauzeti stav. Ujedinili smo snage sa tvorcima koji sudjeluju na našoj platformi kako bi podržali organizacije koje izravno surađuju s onima kojima je pomoć najbitnija'.

Itch.io je do danas uspio sakupiti skoro 7 milijuna dolara.