PROCJENE KAŽU

Počnite raščišćavati: PlayStation 5 mogao bi biti ogroman

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 15.06.2020 10:04
  • Objavljeno 15.06.2020 u 10:04
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Sony

Nedavno smo imali prilike doznati kako će izgledati nova generacija Sonyjeve igraće konzole, ali ne i koliko bi mogla biti velika. Naravno, vrlo brzo su se pojavila nagađanja

Vjerojatno ćemo morati još neko vrijeme čekati prije no što Sony objavi službene dimenzije nove generacije PlayStationa ili barem prikažu peticu kontroverznog dizajna uz nešto što bi moglo poslužiti kao osnova za usporedbu.

To nije spriječilo ekipu na webu da se baci u raznorazne procjene. Jedna od njih tvrdi kako će PS5 biti ogroman, možda i najveća srednjostrujaška konzola koju smo imali prilike vidjeti godinama.

Slika koju je objavio korisnik servisa Reddit u/GREBO7 prikazuje peticu u usporedbi s nedavnim izdanjima Microsoftove igraće konzole Xbox i drugim PlayStationima.

tportal

Izvor: Reddit / Autor: u/GREBO7

Ako je njegova procjena točna, ta će konzola biti neusporedivo viša od dosadašnjih, pa i od nadolazeće Xbox serije X te se protezati u visinu i preko 35,5 centimetara. Iako će biti tanja od hladnjaku nalik serije X, i dalje bi mogla biti prilično krupna, čak i u usporedbi s izvornim konzolama PS3 i Xbox One.

U Sonyju planiraju u prodaju pustiti i tanje izdanje koje neće imati ladicu za disk, ali čak bi i taj model mogao biti veći od PS4 Pro i Xbox One X.

Kako su došli do te procjene, pitate se? Pa, izmjerili su veličine utora za USB-A i ladica za diskove na PS5 te ih upotrijebili kao mjeru za usporedbu. Moguće je kako su promašili s procjenom, ali vjerojatno ne za puno, piše Verge.

Drugim riječima, počnite raščišćavati prostor uz vaš televizor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!