TEHNO PREGLED

Izabrali smo: Deset igara za PC i konzole koje trebate zaigrati ovaj vikend

11.07.2020 u 09:06

Bionic
Reading

Ako zbog bilo kojeg razloga odlučite tijekom ljetnog vikenda ostati kod kuće, evo izbora igara za stolna računala i konzole koje svakako trebate isprobati

Donosimo pregled prijedloga igara za PC i konzole koje možete zaigrati ovaj vikend. Naći ćete među njima za svakoga ponešto, od jurilica i pucačina do zahtjevnih glavolomki i zabavnih prostranstava za istraživanje.

Nadamo se da ćete otkriti nešto novo ili barem ponovno uživati u nečemu što dobro poznajete.

Najbolje igre za PC

Rocket League

Nogomet, ali s automobilima? Pa to mora biti dobro! Rocket League je brza arkadna igra u kojoj se vozila sudaraju pri velikim brzinama kako bi tu i tamo uspjela ugurati loptu u mrežu. Moguće je igrati turnire jedan na jedan, u timovima, pa i zamijeniti nogometnu loptu hokejaškim pakom.

Sekiro: Shadows Die Twice

Ova samurajska rezačina nudi vjerojatno najbolje borbe mačem na PC-ju i bogat svijet za istraživanje, pun iznenađenja i neobičnih likova. Vještine potrebne kako biste savladali neprijatelje u borbama na život i smrt nije lako savladati, ali je nezamjenjiv osjećaj zadovoljstva jednom kad uspijete u tome.

Disco Elysium

Glavni junak Disco Elysiuma zvuči kao krajnje otrcani kliše, no ova igra će vas iznenaditi gotovo na svakom koraku svojom kompleksnošću, imaginacijom i duhovitošću. Borbe su verbalne i nevjerojatno zabavne, naročito kad se u razgovor upletu različiti aspekti vaše psihe. Pametna, atmosferična i vrlo zabavna igra.

What Remains of Edith Finch

Ako ćete tijekom vikenda odigrati samo jednu igru u žanru istraživanja iz osobne perspektive, nemojte propustiti ovaj dragulj koji zorno prikazuje koliko dobre one mogu biti. Korak po korak, uz otkrivanje novih sjećanja, gradit ćete bolje razumijevanje svoje imaginarne obitelji i pratiti priču koja bi vam u pojedinim trenucima mogla slomiti srce, a u drugima uljepšati dan.

Portal 2

Iako stara skoro pa desetljeće, Portal 2 je igra rješavanja zagonetki koja i dandanas djeluje svježe i intrigantno. Zabavna i zahtjevna, šarmantna i duhovita, nudi hrpu pametnih glavolomki za igru solo i u paru.

Najbolje igre za konzole

Dreams

Dreams kombinira društvenu mrežu, alat za stvaranje i niz manjih, međusobno povezanih igara u kojima možete dati oduška svojoj kreativnosti na područjima kao što su animacija, glazba i umjetnost. I onda stvoreno podijeliti s drugima.

Ori and the Will of the Wisps

Kao bijeli duh čuvar Ori morat ćete skakati, penjati se, kliziti i plivati od jedne do druge platforme kako biste riješili složene zagonetke, pazeći pritom da ne ostanete bez energije. Također se možete natjecati s drugim igračima, nastojeći razriješiti zagonetke prije drugih.

Call of Duty: Modern Warfare + Warzone

Omiljena pucačina iz prvog lica postala je jednom od najprodavanijih igara prošle godine, iako je u prodaju puštena tek u listopadu. Modern Warfare sam je po sebi impresivan zbog uzbudljive akcije i besprijekorne grafike, a s besplatnim dodatkom Warzone dobio je i opciju Battle Royal.

FIFA 20

Legendarna nogometna igra s kojom znate na čemu ste i koja ne samo što neće razočarati, već će vas i iznenaditi pokojim skrivenim draguljem.

Fortnite

Fortnite se proširio svijetom munjevitom brzinom, potakavši uspon čitavog žanra Battle Royale do dotad neslućenih razina. Besplatna i nevjerojatno zabavna igra, pogotovo ako uspijete biti zadnji koji će ostati na nogama.