CROWDFUNDING

Domaći studio okušat će sreću na Kickstarteru s mračnom horor igrom nadahnutom Gorskim kotarom

15.06.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Nadaju se prikupiti barem 39 tisuća eura kako bi uspjeli dovršiti igru. Prikupe li više, namjeravaju je obogatiti nizom novih značajki i mogućnosti

Pulski studio za izradu računalnih igara Red Martyr Entertainment (nekadašnji Tanais Games) za svoj će nadolazeći naslov Saint Kotar pokušati prikupiti sredstva i putem kampanje za zajedničko financiranje na platformi Kickstarter.

Crowdfunding kampanja bit će pokrenuta u četvrtak, 18. lipnja, kada će ekipa iz Red Martyr Entertainment objaviti i demo izdanje igre Saint Kotar: The Yellow Mask, svojevrsni prolog u trajanju od dva do pet sati, ovisno o stilu igranja.

Saint Kotar mračna je psihološka horor avantura s pristupom koji se razlikuje od klasičnih naslova point-and-click žanra.

Priča prati dogodovštine Benedeka Dohnanyja i Nikolaja Kaljakina dok pokušavaju otkriti što se krije iza jezivog niza ubojstava, navodno povezanih uz vještice i obožavanje Sotone. Odluke koje donosite imaju utjecaja na razvoj radnje, likove koje srećete i ukupni doživljaj igre.

Za igru je već objavljen trailer i obavljeno zatvoreno beta testiranje s manjim brojem odabranih igrača.

Saint Kotar The Yellow Mask - Release Date Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Red Martyr Entertainment

Kako doznajemo, u Red Martyr Entertainmentu se nadaju kako će kampanjom prikupiti najmanje 39 tisuća eura. Uspiju li privući više od tog iznosa, to će omogućiti prijenos igre na platforme za igraće konzole, lokalizaciju na veliki broj jezika, dodatnu priču, glasovne glumce u cijeloj igri, uključujući i hrvatske.

Zauzvrat nude niz pogodnosti (perkova) među kojima su besplatni primjerak igre u digitalnom obliku, glazba i vizuali iz igre, majice i maske, a imate priliku i pojaviti se u samoj igri te u animiranom interaktivnom stripu.

No, najvećim obožavateljima ponudit će mogućnost da, uz plaćeni smještaj, tijekom tri dana uz stručno vodstvo posjete lokacije u Gorskom Kotaru koje su tvorce nadahnule tijekom kreiranja igre.