od jednostavnih od raskošnih

Svadbe koje se pamte: Ovo su vjenčanja poznatih koja su obilježila 2022. godinu

25.12.2022 u 12:03

Bionic
Reading

Da su, nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, poznati napokon dočekali da mogu ozakoniti svoje veze, pokazalo se u brojnim primjerima, a tko je sve organizirao svadbeno slavlje, pogledajte u nastavku

Godina je započela velikim slavljem u jednoj od najpoznatijih splitskih glazbenih obitelji: 19. veljače splitski pjevač Petar Grašo zakleo se na vječnu ljubav 31-godišnjoj kćeri suradnika i prijatelja Tončija i Vjekoslave Huljić, Hani Huljić, u kojoj je našao ljubav svog života.

Crkveno vjenčanje održano je u Splitu, u crkvi sv. Dominika, i to samo nekoliko mjeseci prije negoli su Grašo i Hana postali roditelji malene Albe.

Nekoliko dana kasnije u najvećoj tajnosti oženio se i frontmen popularne grupe Silente Tibor Karamehmedović u svom rodnom Dubrovniku. Njegova odabranica je Mia Prguda, s kojom je u vezi od prošlog ljeta i s kojom je dobio dijete.

Početkom travnja pred oltar je stala i danska manekenka Josephine Skriver s američkim kantautorom Alexanderom DeLeonom, a njihova veza započela je sasvim slučajno. Na dugom međunarodnom letu bivšoj Viktorijinoj anđelici predloženo je da posluša jedan od njegovih albuma. Ubrzo su počeli graditi ljubavni odnos, koji je okrunjen zarukama na zaleđenom jezeru u Finskoj dok su bili na izletu, a vjenčanje je održano u luksuznom meksičkom resortu Acre u Cabo San Lucasu.

Potom je 10. travnja održano celebrity vjenčanje godine - bogata nasljednica poslovnog carstva vrijednog preko milijardu dolara, 27-godišnja Nicola Peltz, i 23-godišnji Brooklyn Beckham zaručili su se srpnju 2020., samo pola godine nakon što su započeli vezu, a 'sudbonosno da' izrekli su pred 300-tinjak uzvanika okupljenih na luksuznom obiteljskom imanju mladenke u Palm Beachu na Floridi.

zabava na floridi

Slavna lica i američki milijunaši na okupu: Tko je sve bio na vjenčanju Brooklyna Beckhama i Nicole Peltz

Pogledaj galeriju

Nakon više od osam godina te dvoje zajedničke djece, 2. svibnja u bračnu luku uplovili su Marko Livaja i Iris Rajčić te se obvezali na vječnu ljubav u dobru i zlu. Jedan od najpopularnijih igrača splitskog Hajduka i bivša manekenka te prva pratilja Miss Hrvatske 1997. godine, okruženi obitelji i prijateljima, izrekli su zavjete u Splitu, u crkvi sv. Stjepana. Iris je za kumu izabrala prijateljicu politologinju i voditeljicu Lanu Pavić, a koja je stigla odjevena u indigoljubičastu haljinu, Marku je kum bio dugogodišnji prijatelja iz djetinjstva, a sve pripreme oko vjenčanja obavili su bez puno pompe.

slavlje ljubavi

Pogledajte tko je sve stigao na vjenčanje Iris Rajčić i Marka Livaje: Ekskluzivni događaj na splitskom Sustipanu nije propustila ni Doris Dragović

Pogledaj galeriju

Glazbeni par Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić vjenčali su se početkom svibnja na otoku Krku, a sretnu vijest na Instagramu je podijelio njihov prijatelj i kolega Matija Cvek.

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama 15. svibnja održano je crkveno vjenčanje nogometaša Andreja Kramarića i njegove supruge Mije, a su inače u bračne vode uplovili u ožujku prošle godine, kada su se vjenčali kod matičara. Razloga za slavlje itekako je bilo jer su istovremeno krstili svog sinčića Viktora.

Nekadašnja novinarka i voditeljica Nove TV Martina Podgorski udala se za poduzetnika Katijana Knoka, a o svemu je na svom Instagramu izvijestila Martinina kuma, televizijska voditeljica i glumica Mirna Maras Batinić.

Na samom kraju svibnja udala se i plesačica i plesna partnerica Filipa Vidovića iz showa 'Ples sa zvijezdama', Paula Jeričević, i to za svog dugogodišnjeg partnera Filipa Tonkovića.

I nogometaš Duje Ćaleta Car ove godine ponovio je vjenčanje. Ovoga puta crkveno se vjenčao sa svojom odabranicom Adrianom Đurđević nakon što su u svibnju prošle godine organizirali skromnu svadbu na terasi dubrovačkog Revelina, u prisutnosti najuže obitelji i prijatelja. Njihovo vjenčanje uslijedilo je tri mjeseca nakon zaruka, a ubrzo su obznanili da očekuju prinovu, sinčića Maura.

Kraj svibnja za vjenčanje je odabrao i kazališni, TV i filmski glumac Fabijan Pavao Medvešek, sin domaćeg glumca i redatelja Renea Medvešeka, koji se u Motovunu oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Karlom Abramović.

Odavno posrnula pop princeza Britney Spears udala se za dugogodišnjeg dečka Sama Asgharija. Intimna ceremonija održana je početkom lipnja u njezinoj kući u Los Angelesu, a prisustvovalo joj je oko 60 najbližih prijatelja te dio obitelji.

Nakon što su vezu dugu godinu dana okrunili zarukama, RTL-ova zvijezda Jelena Pajić i jazz glazbenik Petar Ćulibrk odlučili su se za sljedeći korak u zajedničkom životu, što su otkrili na društvenim mrežama.

Hrvatski nogometaš Tin Jedvaj vjenčao se 13. lipnja dugogodišnjom djevojkom Dinom Dragijom u crkvi sv. Nikole u Varaždinu. Nakon obreda novopečeni se bračni par s gostima uputio u ekskluzivni novoizgrađeni Kas Event & Club Centar te se proslava ljubavi nastavila u romantičnom ambijentu okruženom prirodom. Riječ je o čarobnoj oazi mira smještenoj u okolici Varaždina, grada baroka, glazbe i cvijeća, usred prekrasnog zelenog perivoja iz 19. stoljeća, te su mladenci mogli uživati u harmoniji intime i privatnosti. Moderni spoj prirode i kulturno-povijesne baštine kao iz bajke uredila je mlada dizajnerica interijera Leda Mravličnić, a koja je arhitekturu završila u Milanu i Londonu.

Istog vikenda oženio se i Dinamov vezni igrač Marko Tolić te je pred oltar odveo dugogodišnju djevojku Gabrijelu Tandaru, a tradicionalno veliko svadbeno slavlje organizirali su u Hercegovini.

U lipnju se oženio i sin pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, Aleksa Balašević, koji se oženio svojom odabranicom Nikolinom u Hramu svetog Save, a objave na Instagramu otkrile su kako je sve izgledalo.

A onda je stiglo i zadarsko vjenčanje godine - ono Helene Matić i Dominika Livakovića. Nakon crkvenog obreda, održanog u zadarskoj katedrali sv. Stošije, mladenci i brojni uzvanici slavlje su nastavili u hotelskom resortu u obližnjim Petrčanima, a među gostima su bili i mnogi članovi hrvatske nogometne reprezentacije.

  • +77
Vjenčanje Dominika Livakovića i Helene Matić Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Dok je u Zadru trajalo vjenčanje Helene Matić i Dominika Livakovića, u Zagrebu se na vječnu ljubav zakleo 25-godišnji Ante Ćorić, koji je dvije godine nakon što je zaprosio svoju djevojku Saru Prengu odlučio organizirati veliko slavlje. U crkvi svetog Jeronima, nedaleko od maksimirskog stadiona gdje je svojedobno Ćorić i igrao, održano je vjenčanje bivšeg dinamovca, a nakon što su izrekli zavjete pred Bogom, novopečene supružnike dočekali su njihova obitelj i prijatelji, koji su im priredili i bakljadu.

Početkom srpnja, nakon šest godina veze, glumica Kirsten Dunst izrekla je 'sudbonosno da' te s dečkom Jesseom Plemonsom uplovila u bračnu luku. Par se upoznao 2015. godine na snimanju serije 'Fargo', a sretnu vijest potvrdio je glumičin predstavnik za medije.

  • +4
Kirsten Dunst i Jesse Plemons Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpanj se pokazao idealnim i za hrvatskog rukometnog reprezentativca Luku Cindrića i njegovu dugogodišnju djevojku Laru Stipetić te su 'sudbonosno da' izrekli u ogulinskoj župnoj crkvi sv. Križa. Na vjenčanju su se okupili članovi obitelji i uži krug prijatelja, a izlazak mladenaca iz crkve bilo je popraćen velikim pljeskom okupljenog mnoštva.

Odjevena u vjenčanicu laskavog sirena kroja, koja je pratila liniju tijela i istaknula obline, Petra Ecclestone sredinom srpnja zavjetovala se na vječnu ljubav Samu Palmeru, dok su im kao svjedoci bili njihova kćerkica, kao i troje djece koje je mlađa kći Slavice i Bernieja Ecclestonea dobila s bivšim suprugom Jamesom Stuntom.

Pjevačica Jennifer Lopez i glumac Ben Affleck vjenčali su se u Las Vegasu. Početkom 2000-ih bili su par o kojem se najviše pričalo u svijetu slavnih, s njegovim i njezinim luksuznim automobilima i velikim 6,1-karatnim ružičastim dijamantnim zaručničkim prstenom za Lopez. No zaruke su 2003. iznenada prekinuli i razišli se nekoliko mjeseci kasnije.

Srpska manekenka Nina Seničar i Jay Ellis, glumac kojeg smo mogli vidjeti u ulozi Paybacka u nastavku 'Top Guna' s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, izgovorili su 'sudbonosno da' u Toskani, a njezina je elegantna vjenčanica ostavila sve bez daha. Lijepa Srpkinja, koja godinama gradi karijeri u SAD-u, bila je graciozna u vjenčanici koju potpisuje poznati dvojac Dolce & Gabanna, a o njihovom je vjenčanju pisao i prestižni Vogue.

Baš kako se i nagađalo, pjevačica Rita Ora i njezin 15 godina stariji zaručnik Taika Waititi vjenčali su se na intimnoj ceremoniji u Londonu, u krugu najbližih prijatelja i obitelji u kolovozu ove godine. Njezin odabranik i ona dogovorili su se da prvo žele manju proslavu za najbliže prijatelje i obitelj, bez ikakve medijske pompe.

  • +13
Rita Ora Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Krajem kolovoza zadarska glumica Tihana Lazović udala se za 13 godina starijeg srpskog kolegu Branislava Trifunovića (brat glumca Sergeja Trifunovića). Na fotografijama i snimkama se može vidjeti da je glumičinu vjenčanicu kraćeg kroja s puf rukavima i raskošnim velom dizajnirala Lana Puljić. Mladenka je nosila ružičaste sandale s platformama, što se moglo vidjeti na snimci Tihanine prijateljice i kolegice Anđele Ramljak kad je par plesao svoj prvi ples na pjesmu Vlade Divljana 'Odnesi me'.

Nakon što su više puta odgađali vjenčanje, američka glumica i zvijezda serije 'Moderna obitelj' Sarah Hyland i reality zvijezda Wells Adams napokon su izmijenili bračne zavjete. No čini se da se čekanje itekako isplatilo, a mladenka je zablistala u čak dvije kreacije s potpisom Vere Wang koje oduzimaju dah.

Sredinom rujna u crkvi sv. Marka u Beogradu bračne zavjete izrekli su mlađi brat Novaka Đokovića, Đorđe Đoković, i influencerica Saška Veselinov. Najuži krug prijatelja i obitelji iz Beograda je avionom otputovao u luksuzni resort u Herceg Novom, gdje je održano slavlje.

Naša najuspješnija tenisačica Iva Majoli u Milanu se 6. listopada udala za svoga odabranika, talijanskog poduzetnika Roberta Calegarija, kojeg je donedavno skrivala od javnosti. Za taj veliki dan Iva je odabrala elegantnu vjenčanicu koja je istaknula njezinu vitku figuru, a njezine su prijateljice objavile na društvenim mrežama fotografije s vjenčanja.

Britanska glumica Lena Headey, najpoznatija po ulozi kraljice Cersei u hit seriji ‘Igra prijestolja’, na intimnoj ceremoniji u Italiji izrekla je ‘da’ kolegi Marcu Menchaci, zvijezdi serije ‘Ozark’.

Voditeljica i glumica Doris Pinčić uplovila je 11. studenog u bračnu luku s Davorom Guberovićem, a da su u vezi, doznalo se u ožujku ove godine. Vjenčanje je održano u matičnom uredu Područnog ureda gradske uprave Susedgrad u Zagrebu, a prisustvovali su mu samo članovi obitelji i najbliži prijatelji.

Sredinom studenog Trumpovo imanje Mar-A-Lago na Floridi bilo je uređeno za vjenčanje njegove najmlađe kćeri Tiffany Trump, koja je upravo tu lokaciju odabrala za svoj dan iz snova u kojem je 'sudbonosno da' rekla četiri godine mlađem Michaelu Boulosu.

  • +8
Vjenčanje Tiffany Trump Izvor: Profimedia / Autor: MiamiPIXX/Vaem / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumac Taylor Lautner, najpoznatiji po ulozi vukodlaka Jacoba u hit serijalu 'Sumrak saga', sa svojom se zaručnicom, koja se također zove Taylor, vjenčao na ceremoniji u Kaliforniji, upriličenoj za oko stotinu uzvanika.

TAYLOR LAUTNER I TAYLOR DOME

Pogledajte u kakvoj je raskošnoj vjenčanici sudbonosno 'da' izgovorila zaručnica zvijezde 'Sumrak sage'

Pogledaj galeriju