BUČNO I GLASNO

Samo Disciplina je u modi!

27.04.2014 u 11:34

Bionic
Reading

Malo priče i puno buke. A buka je, to već i djeca znaju, kada je Disciplin A Kitschme u pitanju - uvijek u modi

Puna dva sata pred ugodno popunjenom, ali ne krcatom Tvornicom, beogradski, odnedavno, kvartet, pojačan Vinkovčaninom Igorom Đekeom na usnoj harmonici, prašio je iz jedne u drugu stvar bez filozofiranja za mikrofonom, uštimavanja između pjesama, lovljenja zraka…

Koja s Disciplinom, rekli bismo, prolazi drugu mladost. Bend zvuči svježe i moćno, s usnom harmonikom, koliko god to čudno zvučalo, dobili su još jednu brzinu, ali i dodatnu zvučnu širinu. Potvrđuju to i posljednje dvije objavljene pjesme Ovisnik o moći i Samo Disciplina (potonju su sinoć izveli u regularnom dijelu i na drugom bisu) koje su odlično primljene i nema sumnje da će se, ako do njega dođe, naći na nekom novom izdanju Najlepših hitova. Uživo!

Po već ustaljenom običaju, Disciplina je prošarala svojim bogatim opusom, od rane beogradske faze iz sredine osamdesetih preko nekoliko hitova iz londonskih godina pa opet nazad sve do posljednjeg albuma Uf! i dviju već navedenih novih pjesama.

Kako je koncert odmicao, Disciplina je postajala sve brža, a publika sve manje disciplirana, potvrdivši da Zelenozubi u Zagrebu uživa kultni status iako prezire slavu. Samodisciplina nije je modi. Samo Disciplina jest.