BAJKOVITE KREACIJE

Vjenčanja je ove godine bilo kao u priči, a ovo su najljepše vjenčanice slavnih mladenki

22.06.2023 u 07:43

Bionic
Reading

Uplovljavanje u bračnu luku događaj je vrijedan pamćenja, no kada uključuje neke od najistaknutijih osoba na svijetu, takva ceremonija dobiva epske razmjere

Dolaskom toplih mjeseci krenula je i nova sezona vjenčanja, no u svijetu poznatih počela je puno prije od uobičajenog. Na samom početku godine 'sudbonosno da' četvrti je put izgovorio glazbenik Marc Anthony, raskošno vjenčanje kćeri Lionela Richieja postalo je ogroman hit na TikToku dok su na jordanskom dvoru u razmaku od dva mjeseci organizirana čak dva spektakularna vjenčanja.

Štoviše, svadbena slavlja posljednjih mjeseci itekako su učestala među članovima kraljevskih obitelji sa Starog kontinenta, a evo koja su obilježila prvu polovicu godine.

Nadia Ferreira i Marc Anthony

Galia Lahav, modna kuća koju je osnovala istoimena dizajnerica, imala je čast kreirati dvije vjenčanice za paragvajsku Miss Universe, 23-godišnju Nadiju Ferreiru, u kojima je početkom siječnja u Miamiju postala četvrtom suprugom glazbenika Marca Anthonyja.

Jordanska princeza Iman i Džamil Alexander Thermiotis

Najstarija kći kraljice Ranije i jordanskog kralja Abdulaha II. udala se sredinom ožujka na ceremoniji zatvorenoj za javnost.

Za svoj dan iz snova 26-godišnja princeza odabrala je glamuroznu vjenčanicu s potpisom Diora. Krasili su je detalji od čipke, iznimno profinjen dizajn koji je naglasio njenu vitku liniju te raskošni veo s tijarom.

  • +2
Kraljica Rania i princeza Iman Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Lady Amelia Spencer i Greg Mallett

Nećakinja nikad prežaljene princeze Diane udala se krajem ožujka za dugogodišnjeg partnera Grega Malletta na ceremoniji održanoj u Južnoj Africi.

Lady Amelia izgledala je spektakularno u kreaciji s potpisom Versacea, a koja je, baš poput očaravajućeg okruženja afričkih planina, ostavljala bez daha. Riječ je o bijeloj vjenčanici s čipkastim detaljima, dugih rukava i duljine preko dva i pol metra. Ukrašena je kristalima Swarovski i cvjetnim uzorcima, a za njenu izradu bilo je potrebno više od dva i pol mjeseca.

Sofia Richie i Elliott Grainge

Vjenčanje kćeri Lionela Richieja izazvalo je neviđen interes na društvenim mrežama, a poglavito na TikToku. Njezina trodnevna svadbena ceremonija na jugu Francuske, održana u drugoj polovici travnja, prozvana je 'kraljevskim vjenčanjem za ljubitelje mode'.

S obzirom na to da je slavlje trajalo čak tri dana, mladenka je servirala tri kreacije - po jednu haljinu za svaki veliki događaj povodom vjenčanja: probnu večeru, ceremoniju i after-party. Vjerna dobrom stilu, njezin je izbor pao na Chanel.

  • +6
Vjenčanje Sofie Richie Izvor: Profimedia / Autor: EliotPress/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Grofica Viola Arrivabene i Charlie Siemo

Na popis glamuroznih vjenčanja ove godine upisala se i nevjerojatno glamurozna osoba iz talijanskog visokog društva, grofica Viola Arrivabene, koja se 22. travnja udala za svog dragog Charlieja Siema na elegantnoj ceremoniji u Veneciji.

Glamurozna Talijanka za poseban dan odabrala je vjenčanicu, s potpisom brenda Philosophy di Lorenzo Serafini, od krem satena s volanima na manžetama i porubu. Dopunila ju je jednostavnim naušnicama i bogato ukrašenim bijelim štiklama Rogera Viviera.

Luksemburška princeza Alexandra i Nicolas Bagory

Uoči velikog svadbenog slavlja krajem travnja, princeza Alexandra od Luksemburga udala se za Nicolasa Bagoryja na civilnoj ceremoniji u luksemburškoj gradskoj vijećnici.

  • +2
Vjenčanje princeze Alexandre od Luksemburga i Nicolasa Bagoryja Izvor: Profimedia / Autor: Luxpress/Jean-Claude Ernst / Zuma Press / Profimedia

Umjesto haljine, 31- godišnja princeza za građansko vjenčanje odabrala je elegantno odijelo krem boje, da bi na crkvenoj ceremoniji na jugu Francuske servirala raskošno izdanje dostojno titule princeze.

Uz veo ukrašen perlicama i sedefastim detaljima, nosila je tijaru iz obiteljske kolekcije nakita, a brojnima je za oko zapeo njezin odabir vjenčanice s potpisom proslavljenog libanonskog dizajnera Elija Saaba.

  • +4
Vjenčanje princeze Alexandre od Luksemburga Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Pacific coast news / Profimedia

Sia i Dan Bernard

Australska pjevačica i autorica mnogobrojnih hitova početkom svibnja izrekla je 'sudbonosno da', a njezina intimna ceremonija jedna je od najromantičnijih ove godine. U tajnosti je Sia organizirala vjenčanje u krugu najbližih ljudi, točnije samo šest uzvanika.

  • +8
Udala se pjevačica Sia Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Romantična ceremonija održana je u vili Olivetta dizajnera Domenica Dolcea i Stefana Gabbane u Portofinu u Italiji, u kojoj su godinu prije bračne zavjete izmijenili i reality zvijezda Kourtney Kardashian te poznati bubnjar Travis Barker.

Sia je odabrala čipkastu vjenčanicu sirena kroja s potpisom talijanskog dvojca, a koja je krojem i elegantnim rukavima tri četvrt duljine izgledala vrlo efektno.

Scotty James i Chloe Stroll

Jedna od najblistavijih australskih sportskih zvijezda, Scotty James, uplovio je u bračnu luku s bogatom nasljednicom Chloe Stroll na raskošnoj ceremoniji održanoj ovoga svibnja u Veneciji.

'Sudbonosno da' kći kanadskog milijardera Lawrencea Strolla izrekla je u elegantnoj vjenčanici s potpisom francuskog Diora, upotpunjenoj dugim velom istaknutim na kosi skupljenoj u glatku punđu.

Princ Ludwig od Bavarske i Sophie-Alexandra Evekink

Uz veliku pompu i popraćen kamerama, princ Ludwig od Bavarske vjenčao se krajem svibnja sa zaručnicom Sophie-Alexandrom Evekink na raskošnoj ceremoniji u St. Kajetanu u Münchenu.

Vjenčano izdanje 33-godišnje kriminologinje s diplomom Sveučilišta Oxford djelo je proslavljenog libanonskog dizajnera Reema Acre.

Princ Ludwig i Sophie-Alexandra Evekink Izvor: Profimedia / Autor: Frank Hoermann / SVEN SIMON / imago stock&people / Profimedia

Princ Lihtenštajna Johann-Wenzel i grofica Felicitas von Hartig

Princ Lihtenštajna Johann-Wenzel i grofica Felicitas von Hartig vjenčali su se na civilnoj ceremoniji u travnju, a 'sudbonosno da' u lipnju su ponovno izrekli na crkvenom vjenčanju u Beču.

Prelijepa 29-godišnja mladenka, inače zaposlenica austrijskog ministarstva vanjskih poslova, nosila je elegantnu kreaciju španjolskog brenda Jesus Peiro, odabravši minimalističku bijelu vjenčanicu sa ženstvenim povezom oko struka i glamuroznim bolerom puf rukava.

Rajva al Saif i princ Husein od Jordana

Prvi dan mjeseca lipnja bio je rezerviran za raskošno vjenčanje jordanskog prijestolonasljednika, princa Huseina, i njegove odabranice, arhitektice Rajve Al Saif.

  • +13
Rajva Al Saif i princ Husein od Jordana Izvor: Profimedia / Autor: Royal Hashemite Court / Zuma Press / Profimedia

Mladenka je blistala u glamuroznoj vjenčanici s potpisom slavnog libanonskog dizajnera Elieja Saaba. Prema tradiciji, izabrala je potpuno bijelu vjenčanicu s veličanstvenim velom, a koji se protezao nekoliko metara iza nje dok je hodala prema oltaru.

U drugom dijelu svadbene svečanosti u Ammanu, sve je očarala u neobičnoj vjenčanici s potpisom talijanskog dvojca Dolce & Gabbana.

Naomi Watts i Billy Crudup

Poznati glumački par svoju vezu ovog je lipnja okrunio brakom u prostorijama Vrhovnog suda na njujorškom Manhattanu. I dok je za svoj veliki dan 54-godišnja Naomi odabrala jednostavan, ali elegantan aranžman od bijelog cvijeća koje je pronašla u lokalnoj trgovini mješovite robe, po pitanju haljine bila je znatno ekstravagantnija. Njezina prekrasna čipkasta haljina djelo je modne kuće Oscar de la Renta, nosi naziv Water Lily Guipure, a cijena joj iznosi oko pet tisuća dolara.

Taylor Hill i Daniel Fryer

Vezu s američkim biznismenom Danielom Fryerom, bivša Viktorijina anđelica okrunila je brakom početkom lipnja u rodnom gradu Winter Parku u saveznoj državi Colorado.

‘Ovo je zapravo prva vjenčanica koju je Etro napravio. Marco [de Vincenzo] je nevjerojatan dizajner i sviđa mi se način na koji kreativno vodi brend’, otkrila je manekenka, a s poznatom talijanskom kućom surađuje gotovo desetljeće.