SOFIA RICHIE

Otkriveni su detalji: Mladenka je nosila čak tri Chanelove haljine, jednu ljepšu od druge

24.04.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Sofia Richie i Elliot Grainge bračne zavjete su izmijenili u hotelu du Cap-Eden-Roc u Antibe tijekom drugog dan njihovog burnog vjenčanog vikenda na jugu Francuske koje se s velikom pažnjom pratilo. Mladenka je blistala u tri prekrasne kreacije nastale u kultnoj modnoj kući Chanel

Nekoliko tjedana prije ceremonije - i prije nego što je Richie debitirao sa svojim novim prezimenom na TikToku - mladenka je posjetila Chanel haute couture salone u Parizu sa svojom svekrvom Lady Caroline Grainge i najboljom prijateljicom Ali Meller gdje je stigla na posljednju probu svoje čak tri haljine o kojima će se još dugo pričati.

Sofia Richie, 24-godišnja manekenka i dizajnerica, koja je ujedno i najmlađe dijete legendarnog pjevača Lionela Richieja, zaručila se za Elliota Graingea, glazbenog direktora i osnivača 10K Projects, u travnju 2022. Zaprosio ju je nakon godinu dana veze, a veliko pitanja joj je postavio na intimnoj prosidbi koja je uključivala ružine latice i klečanje na jednom koljenu. 'Zauvijek nije dovoljno dugo, napisala je Sofia Richie u svojoj objavi na Instagramu tog dana.

Inače, obitelji Richie i Grainge su duboko isprepletene. Lionel je bio čest suradnik Graingeova oca, predsjednika Universal Music Groupa i glavnog izvršnog direktora Sir Luciana Graingea, a Sofia i Elliot su prije nego li su se upustili u vezu bili dugogodišnji prijatelji. Stoga ne čudi je da je Sofiu na generalnu probu vjenčanica dopratila upravo svekrva, a taj je trenutak za obje bio vrlo poseban, piše Vogue.

Sofia Richie uoči vjenčanja Izvor: Profimedia / Autor: EliotPress / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U Chanelov salon na probu tri vjenčanja looka Sofia je stigla odjevena u crni Chanelov džemper na jedno rame sa srebrnim gumbima i traperice. Za vjenčanje je odabrala tri haljine koje su kreirane za njezina tri glavna svadbena vikend događaja: probnu večeru, ceremonija i after-party. 'Uvijek sam imala viziju velike princeza haljine, ali s godinama sam shvatila sam da želim nešto malo jednostavnije,' rekla je mladenka za Vogue. 'Možda 'jednostavno' nije prava riječ jer moja haljina definitivno nije jednostavna!,' dodaje.

Po dolasku salon, Sofiju i njezinu svekrvu dočekao je Chanelov tim. 'Savršeno je, zar ne? Apsolutno je savršeno,' rekla je Lady Caroline Grange. Richie je prvo isprobala haljinu ukrašenu perlama i s visokim ovratnikom te dugim rukavima koju je nosila na probnoj večeri. 'Bojim se pomaknuti se jer ne želim uništiti niti jednu kuglicu. Ovo je kao iz bajke. Stvarno je. Poput umjetničkog djela. Osjećam se kao princeza, zaista!,' rekla je oduševljeno.

Za probnu večeru, koja se održala na privatnom imanju, Richie i Grainge odredili su dress code u stilu koktel odjeće: nešto zabavno i šareno što će gostima pružiti priliku da se upoznaju u ležernijem okruženju prije samog glavnog događaja. Sofia je istaknula kako se po pitanju šminke tijekom čitavog vjenčanog vikenda odlučila za jednostavnu i pročišćenu šminku. Želja joj je bila postići bezvremensku ljepotu: 'Ne želim se za 20 godina osvrnuti unazad i biti nezadovoljna,' kaže mladenka.

  • +4
Vjenčanica Sofie Richie Izvor: Profimedia / Autor: POTHON-Mavila / The Photo One / Profimedia

Nakon toga Sofia je isprobala kratku, bijelu, strukturiranu haljinu ukrašenu Chanelovom ikonskom kamelijom s prednje strane, namijenjene za nošenje na zabavi nakon ceremonije. Stajala joj je savršeno. 'Za mene je ovo kao ispunjene sna koji sam sanjala kao djevojčica. A činjenica da je inspirirana[haljinom koji je Claudia Schiffer nosila na pisti je tako ikonična,' rekla je Sofia. Lady Caroline složila i oduševljeno rekla: 'Najslađe je!'

'Mogu plesati i mogu se kretati. Volim to! To je tradicionalni Chanel,' dodaje Sofia i pri tome otkriva kako eje after-pary zamislila kao nešto poput noćnog kluba - vrlo mračno, ali sa zabavnom glazbom i stroboskopskim svjetlima. 'Jest ću pizzu i krumpiriće u ovoj haljini', kaže s osmijehom i dodaje: 'Molite se za ovu haljinu. Moja životna misija bit će osigurati da joj se ništa ne dogodi.'

  • +6
Vjenčanje Sofie Richie Izvor: Profimedia / Autor: EliotPress/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Na samom kraju Sofia isprobava svoju vjenčanicu - jedinstvenu vjenčanu siluetu s ukrštenim dekolteom inspiriranu izgledom iz Chanelove kolekcije za jesen 2023. 'Osmislili smo gornji dio te haljine i napravili je kao vjenčanicu. To je takva magija. Iskreno mislim da će se Elliotu svidjeti. On je moj najveći fan što se tiče svega što nosim. Ako ne bude plakao, bit ću jako tužna,' kaže mladenka.

  • +2
Sofia Richie i Elliot Grainge Izvor: Profimedia / Autor: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S unutarnje strane haljine plavim koncem ušivena su slova S&E – to je Sofijino 'nešto plavo'. 'Također nam se svidio dizajn u obliku srca na sredini prsa i rebara,' kaže. Osim dizajna srca na stezniku, postoji još jedan ukras srca niže na haljini, okrenut u drugom smjeru. Sasvim prikladno, dva su srca okrenuta jedno prema drugome - što čini suptilan, ali vrlo romantičan skriveni motiv u središtu dizajna koji je simbol povezanosti koju Richie osjeća s muškarcem za kojeg se udaje. 'Tako sam uzbuđena, zato što se udajem za Elliota, znam da to zvuči sladunjavo – ali on je muškarac mojih snova,' kaže zaneseno mladenka o čijim haljinama će se još dugo pričati.