'MANJE JE VIŠE'

Udala se luksemburška princeza: Na vjenčanju zablistala u elegantnom odijelu

24.04.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Uoči 29. travnja i velikog svadbenog slavlja, princeza Alexandra od Luksemburga udala se za Nicolasa Bagoryja na civilnoj ceremoniji u luksemburškoj gradskoj vijećnici

Umjesto haljine, 31- godišnja princeza za građansko vjenčanje odabrala je elegantno odijelo krem boje, a uz neizostavni buket izdanje je istaknula jednostavnom frizurom polurepa upotpunjenom decentnim parom naušnica od bisera.

Mladoženja se, s druge strane, odlučio za tamnoplavo odijelo s blijedoplavom kravatom.

  • +2
Vjenčanje princeze Alexandre od Luksemburga i Nicolasa Bagoryja Izvor: Profimedia / Autor: Luxpress/Jean-Claude Ernst / Zuma Press / Profimedia

Nakon ceremonije vjenčanje, par je na stepenicama ispred gradske vijećnice pozdravio okupljene obožavatelje.

Luksemburška princeza i njezin partner objavili su zaruke u studenom prošle godine, a nakon građanskog vjenčanja 29. travnja planira se crkveno u crkvi Saint Trophyme u Bormes-les-Mimosas.

Princeza Aleksandra je kćerka velikog vojvode Henrija i velike vojvotkinje Marije Tereze od Luksemburga. Osim što je aktivna kraljevska osoba, princeza Alexandra - koja je šesta u redu za prijestolje - također radi kao profesionalni lingvist. 

Njezin 33- godišnji suprug Nicolas odrastao je u Bretanji u Francuskoj, a radi na društvenim i kulturnim projektima u Parizu, gdje i žive.