Zagrebačka burza

Indeksi ponovno u zelenom, Atlantic i Valamar Riviera u fokusu

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Sinisa Sunara

Nakon pada u ponedjeljak, domaće tržište kapitala se u utorak vratilo u pozitivan teritorij, dionički indeksi su blago ojačali, dok je likvidnost ostala i dalje skromna.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.849,65 bodova, što predstavlja rast od 0,3 posto, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,1 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks sektora industrije, koji je porastao 1 posto, dok je najviše izgubio indeks transportnog sektora (-2,4 posto).

Ukupan dionički promet je ojačao, ali se i dalje zadržao na skromnih 6,4 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 1,9 milijuna kuna ojačale 1,6 posto. Milijunski promet su ostvarile još samo dionice Valamar Riviere, čija je cijena zabilježila pad od 1,9 posto na prometu od 1,3 milijuna kuna.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Đuro Đaković Grupe, koja je uzletjela 6,2 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Zagrebačke banke i Podravke, koje su ojačale redom 2,1 posto i 1,9 posto.

S druge strane, od aktivnijih izdanja najviše su izgubile dionice Hrvatske poštanske banke, čija je cijena oslabila 4,8 posto, dok su cijene Atlantske plovidbe i Liburnia Riviera Hotela kliznule 2,5 posto i 1,4 posto.

Dobitnik dana  Đuro Đaković Grupa  +6,16%  15,50

Gubitnik dana  Hrvatska poštanska banka  -4,76%  500,00

CROBEX  +0,26%  1.849,65

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!