USKORO I SLUŽBENO

Pred nama je prva skica potpuno nove Škode Superb

10.05.2019 u 14:16

Bionic
Reading

Češki proizvođač će već ovog mjeseca predstaviti svoju novu generaciju modela koji je svoju karijeru započeo još 1934. godine

Škoda je pokazala prvu skicu dizajna s prvim detaljima novog Superba. Svjetska premijera nove genercije obitelji Superb će se održati u svibnju u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke, u sklopu IIHF Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu 2019. godine.

Škoda je glavni sponzor Svjetskog prvenstva još od 1993. godine, impresivnih 27 godina zaredom, a sada po prvi put koristi ovu specifičnu međunarodnu scenu za predstavljanje svog automobila.

Dizajnerska skica nove Škode Superb prikazuje oštrija prednja svjetla, svjetla za maglu s prepoznatljivom oblogom kao i karakterističnu masku hladnjaka. Na stražnjem dijelu umjesto logotipa marke po prvi puta će se i na modelu Superb naći slovni natpis Škoda. Kao vodeći model češkog proizvođača automobila u sklopu Volkswagen grupe, Superb se može pohvaliti poviješću koja seže sve do 1930-ih godina. Isto tako Superb se može pohvaliti najnovijim inovacijama marke u pogledu dizajna, tehnologije i funkcionalnosti. Rafinirani top model daje smisao Škodinoj težnji da ponudi vozila najviše kvalitete koja kupcima pružaju iznimnu količinu prostora i brojne značajke iz segmenta više razine.

Priča o Superbu

Sve je počelo 1934. s prvim modelom Superb proizvedenim u Škodinoj tvornici u Mladá Boleslavi. Od 1947. Škoda je proizvela Superb kao prvi model u svojoj tvornici Kvasiny. Ime Superb potječe od latinske riječi 'superbus' što znači iznimno, izvrsno ili izvanredno. Nakon više od 50-godišnje pauze, moderna verzija ovog modela preuzela je ove karakteristike 2001. godine. U travnju 2017. treća generacija vodećeg modela Škode premašila je brojku od milijun proizvedenih automobila.