off-road bez vozača

Jeep demonstrirao naprednu tehnologiju umjetne inteligencije i autonomne terenske vožnje

15.07.2023 u 15:09

Bionic
Reading

Ugrađena u dva elektrificirana modela Jeep Grand Cherokee 4xe, ova umjetna inteligencija i tehnologija autonomne terenske vožnje mogu poboljšati iskustva iskusnih terenskih vozača, kao i kupaca koji su novi u vožnji na terenu

Da i terenska vozila mogu imati sustav autonomne vožnje za vožnju izvan asfaltiranih prometnica pokazala je jedna od najpoznatijih marki 4x4 vozila Jeep.

Naime, poklapajući se s Nacionalnim danom autonomnih vozila u SAD-u, Jeep je nedavno pokazao ponešto od svoje buduće generacije napredne tehnologije vožnje izvan cesta.

Tim predvođen Nedom Cvijetić, voditeljicom odjela za umjetnu inteligenciju i autonomnu vožnju u Stellantisu, testirao je u Moabu, u državi Utah u SAD-u, najnovije prototipove tehnologije automatizirane vožnje izvan cesta koje su ekskluzivno razvijene za marku Jeep.

Jeep demonstrirao naprednu tehnologiju umjetne inteligencije i autonomne terenske vožnje na modelu Grand Cherokee 4xe Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Ugrađena u dva elektrificirana modela Jeep Grand Cherokee 4xe, ova umjetna inteligencija i tehnologija autonomne terenske vožnje mogu poboljšati iskustva iskusnih terenskih vozača, kao i kupaca koji su novi u vožnji na terenu. Također će pomoći vlasnicima Jeep SUV vozila u izazovnim svakodnevnim uvjetima vožnje. Marka Jeep prednjači u razvoju tehnologije automatizirane terenske vožnje, zajedno sa svojim rastućim vodstvom u elektrifikaciji terenskih vozila, sa svojom sve većom ponudom 4xe SUV vozila.

'Na isti način na koji naša 4xe elektrifikacija podiže off-road sposobnost marke Jeep na nove visine, ovi napredni sustavi za terensku vožnju pomoći će većem broju kupaca u više zemalja diljem svijeta da se pridruže i uživaju u avanturi. Ove značajke i tehnologija imat će primjenu u stvarnom životu na i izvan staze u širokom rasponu uvjeta vožnje,' rekao je izvršni direktor marke Jeep Christian Meunier.

O marci Jeep

Izgrađen na više od 80 godina legendarnog naslijeđa, Jeep je autentična SUV marka koja donosi sposobnost, umijeće izrade i svestranost ljudima koji traže izvanredna putovanja. Marka Jeep nudi otvoreni poziv da živite život punim plućima nudeći širok portfelj vozila koji vlasnicima nastavljaju pružati osjećaj sigurnosti i sigurnosti kako bi s povjerenjem mogli nositi bilo koje putovanje.

Ponuda vozila Jeep sastoji se od Cherokeeja, Compassa, Gladiatora, Grand Cherokeeja, novog Grand Cherokeea L s tri reda, Grand Cherokeea 4xe, Renegadea i Wranglera, Wrangler 4xe i Avengera.

Jeep Wave, program vjernosti vlasnika i brige o kupcima koji je dostupan cijeloj liniji vozila Jeep 4x4, ispunjen je pogodnostima i ekskluzivnim pogodnostima kako bi se vlasnicima marki Jeep pružila najveća pažnja i posvećena podrška 24/7.

Terenske sposobnosti legendarne marke Jeep poboljšane su globalnom inicijativom za elektrifikaciju koja transformira 4xe u novi 4x4 u potrazi za vizijom marke o postizanju slobode bez emisija. Sva vozila marke Jeep nudit će elektrificiranu varijantu do 2025. godine.

Marka Jeep će kasnije ove godine objaviti cijeli video koji prikazuje buduću generaciju svoje napredne tehnologije autonomne terenske vožnje.