Easter Jeep Safari 2023.

7 jedinstvenih Jeep koncepata na godišnjem okupljanju fanova

03.04.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Svake godine više od 20.000 Jeep entuzijasta dolazi u Moab, Utah, na Uskršnji Jeep Safari kako bi se vozili u najekstremnijim terenskim uvjetima, gdje Jeepovi inženjeri nastavljaju podizati sposobnost vozila legendarne marke terenaca na višu razinu

Potpuno nova kolekcija privlačnih, učinkovitih konceptnih vozila sposobnih za misiju bit će predstavljena i vožena izvan cesta tijekom 57. godišnjeg Uskršnjeg Jeep Safarija (Easter Jeep Safari) (1.-9. travnja 2023.) u Moabu, Utah, 'domu' marke Jeep daleko od njihovog sjedišta.

Elektrificirana snaga i zapovjedne performanse bit će istaknuti tijekom ovogodišnjeg Safarija. Marka Jeep i dizajnerski timovi Jeep Performance Parts (JPP) tvrtke Mopar stvorili su nekoliko jedinstvenih vozila za puzanje po stijenama i terenima koja će četiri kotača podići na sljedeću razinu i dokazati zašto ne postoji ništa poput legendarne 4x4 sposobnosti Jeepa.

'Svake godine više od 20.000 Jeep entuzijasta dolazi u Moab, Utah, na Uskršnji Jeep Safari kako bi se vozili u najekstremnijim terenskim uvjetima, gdje naši inženjeri nastavljaju gurati sposobnost naših Jeep vozila na višu razinu,' rekao je Jim Morrison. , viši potpredsjednik i voditelj marke Jeep u Sjevernoj Americi.

Ove godine, sedam karakterističnih vozila marke Jeep i JPP koncepta opremljeno je nizom naprednih pogonskih sklopova. Zanimljivo je da je Jeep Wrangler Magneto, prvi koncept vozila s baterijskim električnim pogonom (BEV) marke Jeep ponovno vrlo tražen. Treća iteracija snažnog i sposobnog Jeep Wrangler SUV koncepta, Magneto 3.0, i tri dodatna konceptna vozila Jeep 4xe svjedočanstvo su predanosti marke Jeep slobodi od nulte emisije i vodstvu 4x4. Svaki koncept također ima najnoviju proizvodnju i prototip JPP iz Mopara, razvijen uz rigorozne specifikacije i legendarne 4x4 sposobnosti na umu.

Easter Jeep Safari 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Easter Jeep Safari

Uskršnji jeep safari, čiji je domaćin Moabov klub na četiri kotača Red Rock 4-Wheelers, sastoji se od vožnji stazom, uglavnom cjelodnevnih putovanja, s polaskom iz Moaba, Utah, tijekom devetodnevnog događaja.

Jeep Safari je 1967. pokrenula Moabska gospodarska komora kao jednodnevnu vožnju stazom. Tijekom godina, kako je raslo sudjelovanje, Safari se širio dok konačno nije dosegao trenutni devetodnevni događaj. 'Velika subota' ostaje vrhunac događanja u subotu uskrsnog vikenda.

  • +72
Easter Jeep Safari 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Konceptna vozila Uskrs Jeep Safari 2023. uključuju: Koncept Jeep Wrangler Magneto 3.0, Koncept Jeep Scrambler 392, Koncept Jeep Cherokee 4xe iz 1978., Koncept Jeep Wrangler Rubicon 4xe, Grand Wagoneer Overland koncept, Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure koncept i Koncept Jeep Gladiator Rubicon Sideburn.

Jeep Wrangler Magneto 3.0 koncept

Ovo je treći put u Moabu za ovu off-road zvijer. Kada je Jeep dizajnerski tim počeo graditi koncept Jeep Wrangler Magneto, namjera je uvijek bila koristiti platformu za testiranje, otkrivanje i pomicanje granica elektrifikacije 4x4.

Koncept Jeep Magneto 1.0 prvi je put predstavljen 2021. kao potpuno sposoban BEV koji je bio tajan, tih, brz i nepogrešive snage za penjanje. Inženjeri i dizajneri marke Jeep stvorili su vozilo s nultom emisijom štetnih plinova s Jeep 4x4 mogućnostima koje su pružile nove razine učinkovitosti, odgovornosti prema okolišu i ekstremne performanse na cesti i izvan nje.

Temeljen na modelu Jeep Wrangler Rubicon s dvoja vrata iz 2020., Jeep Magneto ima posebno izrađen električni motor s aksijalnim fluksom koji radi do 6000 okr./min. i povezuje se s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa za vrhunsku kontrolu. Kompaktni e-motor je inicijalno podešen za isporuku do 370 Nm momenta i 285 KS.

Debi koncepta Jeep Magneto 2.0 godine 2022. dodatno je pomaknuo okvir performansi. Najveća amperaža u pogonskom sustavu više je nego udvostručena na 600 ampera, što je omogućilo konceptnom vozilu da trenutno isporuči do 1152 Nm najvećeg okretnog momenta na kotačima – više nego trostruko većeg okretnog momenta od prethodne verzije koncepta – i 625 KS za ozbiljne izazove u penjanju.

Ažuriranja Jeep Magneta ove godine uključuju novi, učinkovitiji motor koji povećava izlazni okretni moment, kao i ažurirano programiranje, što rezultira povećanjem korisne energije i dometa za 20 posto.

Također novost u konceptu Jeep Magneto 3.0 ove godine su tri funkcije koje vozač može odabrati i koje iskorištavaju prednosti potpuno električnog pogonskog sklopa u ozbiljnim situacijama izvan ceste.

Koncept Jeep Magneto 3.0 također testira proporcije konceptnog vozila. Radi lakšeg pristupa, otvor vrata je modificiran i pomaknut unatrag dodatnih šest inča (15 cm). Za dodatnu pristupačnost, novi B-stup pomaknut je unatrag za 60 mm u odnosu na standardni kako bi napravio mjesta za prilagođeni stabilizator. Prednji branik bio je rastegnut unatrag na stražnjem rubu dva inča (5 cm). Vjetrobransko staklo je nagnuto unatrag za 12 stupnjeva kako bi se bočnom pogledu dao osjećaj 'nasječenog' krova bez skraćivanja prednjeg stakla.

Jeep Magneto 3.0 ima ažuriranu shemu boja koja odaje počast svim trima evolucijama konceptnog vozila. Motiv Bright White bijela i Surf Blue plava ostaje, ali treća iteracija uvodi živopisnije vanjske detalje, uključujući dodavanje crvenih detalja.

Prednja sjedala koncepta Jeep Magneto 3.0 presvučena su kožom bogate plave boje i ukrašena crvenim šavovima koji odgovaraju vanjštini. Stražnja sjedala su uklonjena, a pod je obložen Rhino plavom bojom za dodatnu funkcionalnost i izdržljivost.

Jeep Scrambler 392 koncept

Izvorno predstavljen 1981., Jeep Scrambler (CJ-8) bio je prvi kabriolet, kompaktni pick-up marke Jeep. Izuzetno sposoban i svestran, ovaj jedinstveni mali kamionet bio je sličan CJ-7, ali je imao dulji međuosovinski razmak od 103 inča (261 cm) i dugi stražnji prevjes za veći prtljažni prostor.

Četiri desetljeća kasnije, koncept Jeep Scrambler 392 temelji se na zabavnom, otvorenom podrijetlu CJ-8 sa snažnim zaokretom. Iako V-8 motor nikad nije bio ponuđen u CJ-8, koncept 392 Scrambler nudi impresivnu snagu i nevjerojatan okretni moment sa svojim 6,4-litrenim HEMI® V-8 motorom (470 KS i 637 Nm okretnog momenta).

Koncept Jeep Scrambler 392, koji je započeo kao Jeep Wrangler Rubicon s četvera vrata, također naglašava lagane terenske performanse, postignute prilagođenom karoserijom od karbonskih vlakana. Transformacija prikazuje Scramblerovu novu estetiku dvojih vrata s osobnošću slobode na otvorenom. Vjetrobransko staklo je položeno za 12 stupnjeva i odgovara nižem krovu. Modificirana silueta daje naklon isječenim gornjim dijelovima.

Jedna od najuzbudljivijih značajki koncepta Jeep Scrambler 392 je nedavno objavljeni komplet zračnog ovjesa AccuAir razvijen za Jeep Wrangler i Jeep Gladiator. Ovaj sustav omogućuje podesivo podizanje ovjesa u rasponu od 1,5 inča (3,8 cm) do 5,5 inča (14 cm) i može se prilagoditi u hodu pomoću kontrolera u kabini ili putem Bluetootha dugog dometa na bežičnom uređaju.

Skulpturalna stražnja četvrtasta ploča dizajnirana je da naglasi otvor vrata, kao i šire stražnje izbočine. Ažurirana karoserija također uključuje novi prednji branik i novu haubu od karbonskih vlakana. U sredini poklopca motora nalazi se zatamnjeni prozirni umetak koji ističe srce koncepta Jeep Scrambler 392, njegov čudovišni motor od 392 kubičnih inča (6,4 litre). Prilagođeni prednji i stražnji lagani odbojnici i nove širine blatobrana pružaju dodatni prostor za veću kombinaciju guma i kotača.

Koncept Jeep Scrambler 392 nalazi se na 40-inčnim gumama (vanjski promjer gume od 1016 mm) omotanim oko prilagođenih 20-colnih naplataka. Naplatci i kuke za vuču dovršeni su bojom Brass Monkey, istom kao i današnji standardni Jeep Wrangler Rubicon 392. Vanjski dio koncepta obojen je u Sublime zelenu boju, dok se unutrašnjost može pohvaliti prilagođenim sjedalima s kariranim plavim umetcima i zelenim šavovima.

Jeep Cherokee 4xe iz 1978. koncept

Još jedno putovanje stazom sjećanja vodi do ovogodišnje izgradnje Resto-mod koncepta. Prvi put predstavljen 1974., Jeep Cherokee (SJ) bio je sportska verzija Wagoneera s dvoja vrata i sadržavala je školjkasta sjedala, sportski upravljač i raskošne detalje dizajnirane da privuku mlađe, pustolovnije vozače.

Godinu dana kasnije, opcija Wide-Track bila je dostupna s ključnim nadograđenim značajkama, uključujući vanjske pruge, veće gume, 3 inča (7,6 cm) šire osovine, veće prednje i stražnje izreze za kotače, prednju i stražnju osovinu Dana 44 i udobniju unutrašnjost.

Što nas vodi do današnjeg dana ovog konceptnog putovanja zaljubljenika u vozila. Kako bi odali počast Jeepu Cherokee SJ, prvom vozilu te vrste s karakteristikama za vožnju po cesti i izvan nje, Jeepov dizajnerski tim krenuo je ponovno osmisliti legendarni SUV pune veličine s modernim izgledom.

Koncept Jeep Cherokee 4xe započeo je svoj život kao Jeep Cherokee iz 1978., koji je bio nježno pomiješan s Jeep Wrangler Rubicon 4xe iz 2022. godine. Izvorni Jeep Cherokee trebao je podići Jeep Cherokee SJ na višu razinu performansi, a taj etos zvuči istinito za ovo konceptno vozilo.

Izvorna karoserija bila je uvelike modificirana, a eksterijer spaja izvorne proporcije sa svijetlom, nepogrešivo višebojnom shemom boja na temu 1970-ih. Dok koncept Jeep Cherokee 4xe iz ’78. na prvi pogled izgleda slično starinskom Jeepu Cherokee SJ, transformirao se u modernog, elektrificiranog, terenskog vozila.

Ispod haube, koncept Jeep Cherokee 4xe iz '78. ima napredni pogonski sklop Jeep Wrangler 4xe, koji pruža jedinstveno iskustvo na cesti i izvan nje kroz kombinaciju dva elektromotora, visokonaponske baterije i high-tech 2.0 -litreni turbo motor I-4. Automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa uparen je s prijenosnim kućištem 4:1 kako bi isporučio više nego dovoljno snage za 37-inčne gume (vanjski promjer 940 mm) omotane oko prilagođenih 17-colnih kotača u tzv. stilu 'slotted mag'.

Prilagođena unutrašnjost koncepta Jeep ’78 Jeep Cherokee 4xe sadrži školjkasta sjedala s niskim naslonom presvučena kožom. Stražnja klupa zamijenjena je sigurnosnim kavezom u četiri točke, au stražnjem prtljažnom prostoru nalazi se rezervna guma pune veličine za slučaj da staza postane previše divlja.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe koncept

Nakon iznimno pozitivne reakcije na specijalnu, ograničenu seriju Tuscadero ljubičaste vanjske boje koja je debitirala 2021. za modele Jeep Wrangler, dizajnerski tim Jeepa odlučio je povećati udio na ovoj kromatskoj magenta boji koja privlači pažnju. Tim je povukao crtu u moapskom pijesku i odlučio da je vrijeme da promijeni percepciju boje i učini je puno čvršćom od očekivanog.

Uđite u ovaj poseban koncept Jeep Wrangler Rubicon 4xe s legendarnom elektrificiranom off-road sposobnošću, neumoljivom paletom boja i moćnom platformom za svaku avanturu.

Vanjski dio koncepta Jeep može se pohvaliti privlačnom bojom ružičaste boje sa sjajno crnim detaljima posutim po prednjoj maski i okvirima prednjih svjetala. Karakteristična rešetka sa sedam utora posuđena je s novog modela Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary, koji ističe prilagođenu grafiku poklopca motora s ispisom ton-na-ton koji se prikladno povezuje s temom interijera.

Jednako odvažan interijer u cijelosti nosi temu čvrste kao nokta. Prilagođena kožna sjedala imaju suptilne mrlje magenta koje se pojavljuju odmah ispod perforirane površine životinjskog uzorka. Sjajni crni detalji od lakirane kože mogu se pronaći na podupiračima sjedala i trakama za vuču, dok su metalne ušice savršen dodatni štih površinama za sjedenje. Dodatni detalji grimizne boje prikazani su posvuda, na ručkama vrata, ručkama, kao i mjenjaču i mjenjaču kutije prijenosa.

U unutrašnjosti je ploča s instrumentima od crne lakirane kože ukrašena obrubom s patentnim zatvaračem koji ispod sebe skriva sloj ružičastog baršuna.

Terenske sposobnosti povećane su dodatkom prilagodljivog kompleta zračnog ovjesa AccuAir kako bi se omogućio dovoljan prostor za masivne 37-inčne gume (vanjski promjer 940 mm) koje su omotane oko prilagođenih 17-colnih crnih Borah kotača visokog sjaja American Expedition Vehicles (AEV). Dodatni AEV dijelovi uključuju prednji i stražnji branik, poklopce diferencijala i vitlo Warn Zeon.

Jeep Grand Wagoneer Overland koncept

Preko brda i kroz nacionalni park Canyonlands u Grand Wagoneer Overland konceptu za 2023. Potpuno novi Grand Wagoneer i Wagoneer vozila reinterpretiraju vlastito naslijeđe i vode vrhunski SUV u neistražena područja udobnosti i avanture. Imajući to na umu, konceptno vozilo Idi bilo gdje, radi bilo što podiže terensko istraživanje na višu razinu – i to u pravom Grand Wagoneer stilu.

Koncept Grand Wagoneer Overland koristi potpuno novi 3,0-litreni Hurricane Twin Turbo 510 motor kako bi odveo one željne avanture dalje od utabanih staza. Isporučuje 510 KS i 678 Nm okretnog momenta, snažni motor Hurricane nudi vrhunske performanse, a istovremeno pruža poboljšanu ekonomičnost goriva u usporedbi s atmosferskim V-8 i pojačanim šestocilindričnim motorima konkurenata.

Koncept nadahnut overlandingom može se pohvaliti nevjerojatnom količinom sastanaka iznutra i izvana. Glavna značajka koncepta je prilagođeni RedTail Overland Skyloft prostor za spavanje pričvršćen na vrh krova Grand Wagoneera. Skyloft izrađen od ugljičnih vlakana rasklapa se iznutra za oko 10 sekundi jednostavnim guranjem prema gore jednom rukom.

Kako bi postigao integraciju Skylofta, dizajnerski tim je započeo s uklanjanjem sjedala u drugom i trećem redu. Krajnji stražnji krovni otvor premješten je kako bi se stvorio prilagođeni prolazni ulaz otporan na vremenske uvjete iz donjeg trećeg reda sjedala u gornju razinu Skylofta. Klizna vrata naprijed/straga i mala stepenica, koja također služi i kao stolić, omogućuju lak pristup. Skyloft pruža klimatiziranu oazu zajedno s prostorom za spavanje za dvije osobe i dovoljno prozora da upijaju čak i najpanoramskije poglede.

I dok Skyloft može biti optimalan izbor za ulazak u zvjezdanu noć, glavnom prostoru kabine ispod također je posvećeno dosta pažnje detaljima. Bilo da se radi o bijegu od brzog pljuska ili o mijenjanju blatnjave opreme za planinarenje, pod teretnog prostora obložen pick-upovskim podom koncepta s lakoćom podnosi bilo koji vanjski element.

Kako bi se nadopunila zabava na stražnjim sjedalima Grand Wagoneera i ostala udobnost stvorenja, udobna unutrašnjost opremljena je s dvije velike vreće za sjedenje, plišanim prostirkama, jastucima i prilagođenim, ambijentalnim unutarnjim osvjetljenjem. Prostrana unutrašnjost također nudi dovoljno prostora za pohranu bicikala, opreme i svega ostalog što vrijedi za putovanje.

Vanjski dio koncepta Grand Wagoneer Overland obojen je u industrijsku zelenu boju s metalnim detaljima. Masivno vitlo Warn dodano je prednjoj rešetki i ima dva seta prilagođenih laserskih svjetala za vrhunsku vidljivost noću. Izdržljiv, crni krov obložen crnim nosorogom ima suptilan ton narančaste boje kako bi odao počast nebrojenim količinama vanjske opreme koju koriste ljubitelji kopnenih putovanja.

Veći otvori za kotače i prilagođeni šiljci kotača, kao i prilagođeni prednji rub i stražnji dio pomažu upotpuniti izgled, dok također pružaju agresivne prilazne i odlazne kutove za vrhunsku terensku sposobnost. Konceptne 35-inčne (vanjski promjer 889 mm) gume omotane oko prilagođenih 18-colnih kotača osiguravaju prirodno podizanje vozila od 1,5 inča (3,8 cm) za dodatni razmak od tla.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure koncept

Koncept Jeep Wrangler 4xe Departure temelji se na legendarnom kokpitu na otvorenom najprodavanijeg i najsposobnijeg PHEV-a u Americi s inovativnim i konceptualnim predmetima iz JPP by Mopar dizajnerskog tima. Naime, rezervni kotač i nosač gume omogućuju Jeep Wrangler Rubicon 4xe da pomakne granice dostupnih izlaznih kutova s 4x4 elektrifikacijom.

Vozeći se na kotačima Vintage Bronze KMC Impact OL veličine 17 x 8,5 inča i gumama BFGoodrich od 37 inča, koncept Wrangler 4xe Departure ima JPP komplet za podizanje od 2 inča (5 cm) s BILSTEIN performansama amortizera. BILSTEIN amortizeri koriste udaljene spremnike kako bi osigurali veću sposobnost hlađenja za povećan hod ovjesa i poboljšanu terensku sposobnost vozila Jeep 4x4.

Štiti prednje rešetke sa sedam utora prvi put predstavljen je na izdanju Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary iz 2023. posebno je dizajnirani cjevasti štitnik rešetke dimenzija 4 stope sa 1 stopu (1220 mm x 305 mm) koji se sklapa kako bi stvorio inovativnu klupu za branik, savršeno mjesto za opuštanje u dvoje dok su vani na terenu. Ispod štitnika rešetke je modificirani Rubicon branik s Warn vitlom.

Dizajnerski tim nastavlja istraživati potrebe kupaca istražujući dodatnu rasvjetu staze. Koncept Wrangler 4xe Departure koristi tri konceptna pravokutna LED svjetla od 11 inča (28 cm) postavljena iznad vjetrobrana, s prilagođenim nosačima koji se postavljaju na stražnju stranu glave vjetrobranskog stakla. Svako se svjetlo lako okreće kada se vjetrobransko staklo preklopi. Dizajnerski tim upotrijebio je koncept Wrangler 4xe Departure kako bi istražio inovativne opcije za postavljanje rezervnog kotača i gume, a da pritom zadrži sklad s ostalim dodacima.

Straga su prilagođena preklopna zračna vrata koja nude prednje ili stražnje položaje za rezervni kotač i gumu. Kada se rezervni dio okrene prema van, sustav djeluje kao produžetak utovarnog prostora kako bi se osigurao više prostora za teret. Kada su vrata okrenuta prema kabini, stražnji prepust znatno je poboljšan za vožnju izvan cesta, dok su rezervni kotač i guma sigurno pričvršćeni. Kabriolet vrata održavaju tvorničku pomoćnu kameru i CHMSL u oba položaja.

Zadivljujuća Dark Harbor plava vanjština na konceptu Wrangler 4xe Departure u kontrastu je unutar kabine sa živopisnim kromatskim površinama za sjedenje. Dizajnerski tim koristi izražajnu kombinaciju boja svijetle Acorn Squash Nappa kože u kontrastu s tamnijom Carnegie Hall smeđom Nappa kožom, naglašenom toplim prljavo bijelim Serafil šavovima. Dark Harbor plava boja nastavlja se na ploču s instrumentima, koja sadrži razne Vintage Bronze akcente.

Koncept Wrangler 4xe Departure također ima konceptnu traku za dodatnu ploču s instrumentima za montiranje telefona ili dodataka za snimanje vožnje po stazi.

Za vozača, poklopci pedala od nehrđajućeg čelika JPP uključuju crne gumene jastučiće, dodajući mnogo trakcije papučicama gasa i kočnice. Osim toga, JPP ručke za hvatanje vrata omogućuju jednostavan ulazak i izlazak.

Novi JPP sustav vinilnih podova za teške uvjete rada sada je dostupan za sve Wranglere s četvera vrata (JL). S integriranim Jeep podnim odvodima omogućuje jednostavno čišćenje unutrašnjosti.

Jeep Gladiator Rubicon Sideburn koncept

Ovaj koncept, obojan upečatljivom Solar Flash Yellow žutom bojom, istražuje nove alate dizajnirane za rastuće zanimanje za avanturu izvan ceste.

Pokretan 3,6-litrenim Pentastar V-6, koncept Gladiator Sideburn ima JPP kit za podizanje od 2 inča (5 cm) s BILSTEIN amortizerima. BILSTEIN amortizeri koriste udaljene spremnike kako bi osigurali veću sposobnost hlađenja za povećan hod ovjesa i poboljšanu terensku sposobnost vozila Jeep 4x4.

Tu su i crni HRE kotači FT1 veličine 17 x 9 inča sa šest krakova voze se na gumama BF Goodrich dimenzija 37 x 13 inča.

Štitnik prednje rešetke sa sedam utora posuđen iz izdanja Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary iz 2023. posebno je dizajniranim cjevastim štitnikom rešetke dimenzija 4 stope sa 1 stopom (1220 mm x 305 mm) koji se sklapa prema dolje kako bi se stvorila inovativna klupa za branik, savršeno mjesto za opuštanje u dvoje dok su vani. staze. Ispod štitnika rešetke je modificirani Rubicon branik s Warn vitlom.

Prvi put viđen na konceptu Gladiator Sideburn prilagođeni je JPP nosač koji koristi jake kablove pričvršćene od vrha zasuna haube na stražnju stranu zaglavlja vjetrobranskog stakla, usmjeravajući granje prema gore i preko linije krova, sprječavanje mogućeg oštećenja poklopca motora i vjetrobranskog stakla.

Odgovarajući na povratne informacije kupaca i debitirajući na konceptu Gladiator Sideburn, dizajnerski tim JPP by Mopar ugradio je par uklonjivih 11-inčnih (28 cm) TYRI pravokutnih LED svjetala na svaku od krovnih ploča, obješenih pomoću prilagođenih nosača u konceptnom svjetlu. oplata. Svjetlost je pričvršćena na svaku krovnu ploču i ima mogućnost brzog odvajanja.

Koncept JPP Gladiator Sport Bar, izrađen od laganih ugljičnih vlakana i čelika, povećava prostor između kabine i utovarnog prostora s dizajnom koji ima stepenice za prtljagu s obje strane za lak pristup. Sportska šipka također ima policu na sredini s vezicama za prijenosne torbe za pohranu. Svaka torba se može zaključati i osigurati pomoću osam dostupnih omči za vezivanje. Četiri tračnice u obliku slova T na gornjem dijelu sportske šipke omogućuju jednostavnu ugradnju bicikla, kajaka ili drugih teretnih sustava na krovu.

Krevet na konceptu Gladiator Sideburn doista je jedinstven. Kreiran kako bi dodatno poboljšao snažan i lagan Jeep dizajnerski jezik, krevet ima integralne Molle ploče iznad i iza kotača za dodatnu pohranu. Integralni RotoPaX spremnici posebno su dizajnirani za skladištenje tekućine tijekom off-road avantura. Unutar kreveta je modificirani Mopar nosač rezervne gume montiran na krevet koji drži 37-inčni kotač i gumu.

Prilagođena stražnja vrata nose standardnu stražnju kameru, CHMSL i imaju tri otvora na Molle-ploči, zajedno s prilagođenom plutajućom oznakom Jeepa u središnjem otvoru.

Osjećaj otvorenog koncepta Sideburn Gladiator dodatno je poboljšan dostupnim JPP poluvratima, dok JPP bočne stepenice i JPP ručke pomažu pri ulasku u povišenu kabinu.

Otvorena kabina ima sjedala, naslon za ruke, prtljažnike za mjenjač, ručku parkirne kočnice i trake za povlačenje na polovici vrata obrubljene dubokom, tamnom, crveno-smeđom Vienesse Relicate Nappa kožom s navojem Soul-stopper. Končasti naglasci nastavljaju se na gornju podlogu ploče s instrumentima i upravljač.

Prilagođeni okviri ploče s instrumentima nose 3D topografsku kartu krajolika Moaba obrađenu mat crnom bazom i sjajnim tamno srebrnim tragovima. Akcenti u cijeloj kabini završeni su Atomic Silver mat bojom.

Ukrasne JPP navlake za pedale od nehrđajućeg čelika osiguravaju trakciju stopala za kretanje po stazama, a konceptualni JPP podni sustav od vinila za teške uvjete (za model JT Gladiator) s integriranim podnim odvodima omogućuje brzo unutarnje pranje.