za ekstremne uvjete

[FOTO/VIDEO] Vaš je terenac nakon terenske vožnje prljav iznutra? Nema problema, Jeep osmislio rješenje

28.02.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Izdržljivi Jeepov podni sustav i vinilna sjedala pružaju vrhunsku zaštitu unutarnjih površina u kabini vašeg terenca. No zasada je samo dostupan za Jeep Wrangler s četvera vrata

Ako ste zaljubljenik u terensku vožnju, a pritom još imate i svoj terenac, rješenje koje stiže iz legendarnog Jeepa će vas zasigurno razveseliti. Naime, vjerojatno ste se već našli u situaciji da vam je kabina vašeg vozila blatna nakon višekratnih ulazaka i izlazaka iz vozila dok ste negdje na terenu. To je posve uobičajeno kod npr. lovaca ili HGSS-a, a vozilo ipak treba održavati čistim nakon povratka s terenske vožnje.

Slična je situacija i sa sjedalima, jer blato i nečistoće se ne unose u kabinu samo cipelama, već i odjećom, rukama ili unešenim predmetima.

Jeep Performance Parts (JPP) je nedavno pokazao sustav za održavanje kabine terenca čistim Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Vlastiti primjer autora ovog članka, koji je četiri puta vozio legendarni reli Dakar afričkim prostranstvima, možda i najbolje pokazuje u kakvom je stanju kabina terenca nakon skoro tri tjedna terenskih avantura.

Povratkom s utrke najbolje rješenje za čišćenje kabine trkaćeg vozila pokazalo se jedino pranje tlačnim peračem, tzv. miniwashom.

Iako zasad samo za model Jeep Wrangler, odjel Jeep Performance Parts (JPP) je nedavno pokazao sustav koji će pomoći vlasnicima Jeepa Wranglera da podnesu vremenske uvjete u kabini.

Dizajniran za vrhunsku obranu od vanjskih elemenata, uključujući uvučeno blato s terena ili nered od prolijevanja unutar kabine, JPP podni sustav za teške uvjete i JPP vinilna sjedala za teške uvjete, barem prema prikazanom, pružaju vrhunsku razinu površinske zaštite i funkcionalnosti kada je potrebno dubinsko čišćenje.

JPP sustav podova za teške uvjete je izrađen od višeslojne konstrukcije koja nudi toplinsku zaštitu, prigušivanje zvuka i hrapavu površinu za svaku potencijalnu situaciju, a dizajn uključuje uklanjanje vode putem integriranih podnih odvoda. Ovaj je sustav dostupan u crnoj boji.

  • +6
Izdržljivi Jeepov podni sustav i vinilna sjedala Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Što se tiče sjedala, Jeep je osmislio sjedala od Katzkin vinila za teške uvjete rada, koja pružaju površinsku zaštitu od najekstremnijih uvjeta, uključujući vodu, plijesan, ogrebotine, poderotine, blijeđenje, pa čak i 'najnepredvidljivije' elemente, kao što je to npr, prolijevanje neke tekućine od strane vaše djece za vrijeme terenske vožnje. Ova sjedala su dostupna u crnoj boji s izvezenom rešetkom Jeep Wrangler i šavovima u boji svijetlog volframa.

Treba reći ida su ova dva nova elementa JPP dodatne opreme za teške uvjete dostupna za odabrane modele Jeep Wrangler s četvera vrata.