BABY TESLA

[FOTO/VIDEO] Tesla skicom najavila najmanji model: Ulazni EV s troja vrata bi trebao stajati oko 25.000 eura

01.03.2023 u 16:41

Bionic
Reading

Prema skicama novi hatchback model će imati samo troja vrata, kao i manju visinu od tla te biti baziran na sljedećoj teslinoj generaciji EV platforme, kodnog naziva Generation 3

Tesla, vodeći svjetski proizvođač potpuno električnih vozila (EV) iz Palo Alta u Kaliforniji, je nedavno najavila svoj novi ulazni model koji bi trebao stajati prihvatljivih 25.000 dolara (ispod 25.000 eura). Povod 'curenja' u javnost, zasad samo skice novog baby modela, je današnji događaj 'Dan investitora 2023.' koji možete pratiti uživo.

Uz to, Tesla je u teaser videu prikazala i skice svojih ažuriranih Modela 3 i Modela Y, uz bočni profil malenog hatchbacka, o kojem se već dugo priča. Treba reći i to da još uvijek nije poznato hoće li danas biti njegova svjetska premijera, no u svakom slučaju ona se očekuje vrlo skoro.

Novi, najmanji model će tako postati najpristupačniji model marke, pozicioniran ispod Modela 3. Prema skicama novi hatchback model će imati samo troja vrata, kao i manju visinu od tla.

Osim toga, ovaj će novi model biti baziran na sljedećoj teslinoj generaciji EV platforme, kodnog naziva Generation 3.

Nova generacija platforme srezati će Tesline proizvodne troškove za polovicu, čineći marku održivom što se tiče proizvodnje za masovno tržište. Novi hatchback koji još nema službeno ime, kada bude u prodaji, izravno će se suprotstaviti rivalima kao što su Volkswagen ID.3, Nissan Leaf i Kia e-Niro. Očekuje se da će ga napajati baterija od 50 kWh koja nudi oko 400 km dometa.