'Najbolja kupnja u Europi 2022.'

[FOTO/VIDEO] Dacia Spring ušla je u finale za nagradu AUTOBEST – Best Buy Car Europe 2022

20.10.2021 u 15:46

Bionic
Reading

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 32 europske zemlje, u narednim će tjednima među šest finalista odabrati automobil kojemu će pripasti ova laskava titula, a pobjednik će biti objavljen sredinom prosinca 2021.

Dacia Spring ušla je u finale za nagradu AUTOBEST – Best Buy Car Europe 2022 (Najbolja kupnja u Europi 2022.). Ovaj automobil, predstavljen u ožujku ove godine, utjelovljuje električnu revoluciju.

Stvoren je kako bi učinio električnu mobilnost dostupnom svima i pritom ispunio sve osnovne zahtjeve koje kupci imaju od automobila (navigacija, zrcaljenje zaslona pametnog telefona, klima-uređaj, električni prozori i drugo). Sve to po najpristupačnijoj cijeni u Europi.

Svojim pustolovnim izgledom, četirima pravim sjedalima i prtljažnikom od gotovo 300 litara, Dacia Spring, o kojoj smo pisali krajem ožujka detaljnije, nudi mnogo više od konkurentnih gradskih automobila. Različite mogućnosti punjenja (manje od sat vremena na brzom punjaču i manje od 7 sati na kućnoj utičnici green up) i doseg do 305 km u gradu (230 km u mješovitoj vožnji prema ispitnom postupku WLTP) čine ga savršenim električnim automobilom za svakodnevnu vožnju i putovanje na posao u glavnim europskim gradovima.

Dacia Spring dolazi u Hrvatsku Izvor: Promo fotografije / Autor: François Bartout/Planimonteur

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 32 europske zemlje (uvaženi kolega Ozren Adamović iz Hrvatske), u narednim će tjednima među šest finalista odabrati automobil kojemu će pripasti titula Best Buy Car Europe 2022, a pobjednik će biti objavljen sredinom prosinca 2021.

U kakvom se uglednom društvu našla Dacia Spring najbolje govori i popis ostalih finalista, među kojima su: Hyundai Bayon, Renault Conquest, Škoda Fabia, Toyota Yaris Cross i Opel Mokka-e.

Pobjednik 2022. naslijedit će AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2021, Seat Leon. 'Nastavit ćemo nastojati ponuditi milijunima potrošača automobila najbolju ocjenu o Best Buy Car-u u Europi', rekao je osnivač i predsjednik AUTOBEST-a Dan Vardie. 'Ali i o najboljim ljudima, tvrtkama i tehnologijama koje danas imamo u autoindustriji.'

Naime, uz nagradu AUTOBEST Best Buy Car of Europe, glasa se za još osam nagrada: Manbest, Companybest, Ecobest, Designbest, Technobest, Safetybest, Smartbest i Sportbest.