SAMO 15 KOMADA

[FOTO/VIDEO] BRABUS Crawler je pravi 'jahač dina': Ograničena serija nevjerojatnog off-road vozila

06.05.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Srce njegova pogona je BRABUS Rocket 900 4,5-litreni V8 twin turbo motor sa posebno razvijenim turbo punjačima za snagu od 900 KS i 1050 Nm najvećeg okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je 3,4 s te limitirana krajnja brzina 160 km/h

BRABUS Crawler uvodi novu eru BRABUS-ove off-road snage. Kao prvi BRABUS superautomobil na svijetu koji se temelji na vlastitoj šasiji, ovo ekstremno pustolovno vozilo ponovno osmišljava smisao zabave u vožnji u svojoj srži – spajajući svjetove nezaustavljive snage i sigurne elegancije kao nikada prije.

To je vrhunac hrabre odlučnosti i čistih adrenalinskih performansi za ići bilo gdje. Beskompromisan, namjenski napravljen trkač za pješčane dine dizajniran je za osvajanje pustinje. Proizvodnja će biti ograničena na 15 jedinica diljem svijeta.

BRABUS Crawler Izvor: Promo fotografije / Autor: BRABUS

BRABUS Crawler je koncipiran posebno za terensku vožnju i stoga nije certificiran za korištenje na javnim cestama. Srce njegova pogona je BRABUS Rocket 900 4,5-litreni V8 twin turbo motor sa posebno razvijenim turbo punjačima koji proizvode 900 KS i tako nudi nevjerojatne performanse. U kombinaciji s nizom ekstremnih off-road značajki, uključujući prednju i stražnju portalnu osovinu, opruge i amortizere podesive po visini i ostah detalja izrađenih po mjeri BRABUS Crawler je u potpunosti opremljen za svaku avanturu.

Dizaj i eksterijer

Ekskluzivna šasija potpuno novog BRABUS Crawlera ima poseban okvir od čelične cijevi maksimalne čvrstoće u kombinaciji s otvorenim karoserijom s četiri sjedala izrađenom od visokokvalitetnih karbonskih vlakana. Dizajniran da preispita BRABUS-ov prepoznatljivi 'black and bold' dizajnerski jezik, ovaj nikad viđen koncept nudi nepogrešiv izgled i stabilnost na sljedećoj razini bez obzira kamo vas avantura odvede.

U skladu s neukroćenom snagom modernog pustinjskog trkača, BRABUS Crawler nema ni vrata ni prozore sprijeda, sa strane i straga. Umjesto toga, krovna ploča od ugljičnih vlakana postavljena na čelični sigurnosni kavez dodatno jača integritet automobila i pruža izvrsnu zaštitu od sunca na putu preko pijeska. Straga, prepoznatljivo stražnje krilo BRABUS-a dodaje iznimno sportski štih.

Dimenzije BRABUS Crawlera su: duljina 4624 mm, širina 2105 mm, visina 2337 mm. Težina mu je 2065 kg, a spremnik goriva ravno 100 litara.

Snaga i zvuk

Potpuno novi BRABUS Crawler nudi najbolje u inženjeringu performansi i isporuci snage na prepoznatljiv način BRABUS-a. To je čisti adrenalin na četiri kotača; ultimativni 'dune racer' sposoban ubrzati od 0 – 100 km/h za samo 3,4 s zahvaljujući BRABUS Rocket 900 4,5-litrenom V8 twin turbo motoru koji proizvodi 662 kW (900 KS).

Kontroliranih 1050 Nm beskompromisne snage trenutno se prenosi na pustinjski pijesak putem 9-stupanjskog automatskog mjenjača, kojim se mogu stupnjevi mijenjati automatski ili ručno. S elektronički ograničenom najvećom brzinom od 160 km/h (zbog konfiguracije off-road guma), BRABUS Crawler dizajniran je da se ističe i da pustinju smatra svojom.

BRABUS-ov ispušni sustav visokih performansi sa sportskim mat crnim obrubima ispušnih cijevi i aktivno kontroliranim ventilima osigurava pravu akustiku i izgled za 'let iznad dina', dok dodatno usavršava isporuku snage smanjenjem protutlaka ispušnih plinova.

Kotači i ovjes

Konceptualiziran da izdrži čak i najekstremniju avanturu izvan utabanih staza, potpuno novi BRABUS Crawler opremljen je 20-colnim (9,5J x 22 H2 ET 58) BRABUS Monoblock HD kovanim kotačima boje 'gunmetal black' boje. Najsuvremeniji proizvodni procesi i prepoznatljiva 'black and bold' završna obrada osiguravaju jedinstven izgled kao i maksimalnu čvrstoću. Off-road gume su Maxxis Razr MT 128Q POR dimenzija LT40 x 13.50 R20.

Ekstremno robusni BRABUS aluminijski podupirači ovjesa razvijeni posebno za ovaj potpuno novi model u kombinaciji sa spiralnim oprugama i potpuno podesivim amortizerima osiguravaju razmak od tla od 53 cm, pa je ovaj ekstremni terenac potpuno prilagodljiv na bilo kojem terenu na koji ćete vjerojatno naići u srcu pustinje.

  • +15
BRABUS Crawler Izvor: Promo fotografije / Autor: BRABUS

Interijer

Elegancija Crawlera vodi na sljedeću razinu i čista je fascinacija kao nikada prije. Iako za razliku od bilo kojeg drugog vozila u portfelju proizvođača, potpuno novi BRABUS Crawler dijeli isto iskustvo vožnje sljedeće razine i pozornost posvećenu detaljima kao i svaki drugi tipični BRABUS superautomobil. Trkaća ful-carbon sjedala od ugljičnih vlakana izrađena po narudžbi nude savršenu potporu, kao i izvanrednu udobnost za vozača i do tri putnika.

Usklađujući se s izrazitim izgledom čvrstog cijevastog okvira, stručnjaci za dizajn interijera prekrili su svako sjedalo upečatljivim crvenim Silvertexom – visokotehnološkom tkaninom preuzetom iz BRABUS Marine asortimana sportskih čamaca visokih performansi. Osim svog nepogrešivog izgleda, ovaj materijal nudi izvanrednu zaštitu od blijeđenja boje na suncu. Jednako iznimna kao i ovaj izbor materijala je visokokvalitetna izrada s milimetarski preciznim šavovima i BRABUS logotipima izvezenim na naslonu za glavu.

Kako bio uvijek imali kontrolu nad svojom avanturom kroz nepoznato, BRABUS Crawler je također opremljen najsuvremenijim GPS navigacijskim sustavom, diskretno postavljenim ispred sjedala kopilota.

Ovisno o pojedinačnom području djelovanja, na zahtjev se isporučuje posebno sastavljene digitalne karte.

Crveni eloksirani elementi oko unutrašnjosti kao što su pedale, oslonci za noge i visokokvalitetni aluminijski nosači GPS jedinica pružaju upečatljiv kontrast. Za komunikaciju između pojedinih članova posade, BRABUS Crawler ima sofisticirani dvosmjerni komunikacijski sustav – koji se može koristiti s namjenskim interfonima integriranim u četiri uključene BRABUS karbonske kacige ili druge slušalice.

Cijena jednog primjerka BRABUS Crawlera ograničene serije je 749.000 eura prije obračunatog PDV-a.