TRANSFORMACIJA SEGMENTA

[FOTO] Kijin potpuno električni SUV EV9 prolazi završna testiranja, svjetska premijera će biti sljedeće godine

16.09.2022 u 12:32

Bionic
Reading

Kia je predstavila najnoviji vodeći model u obliku Kia Concept EV9, predstavljenog na AutoMobility LA u Los Angelesu prošle godine. Spreman i trkaći Sportage X-Pro za Rebelle Rally

Kia je otkrila pojedinosti posljednjeg intenzivnog programa testiranja kroz koji prolazi budući model Kia EV9 prije svoje svjetske premijere 2023. Potpuno električna Kia EV9 će prema korejskom proizvođaču 'postati vodeći model marke i revolucionizirat će segment velikih električnih SUV vozila, dok će ubrzati transformaciju Kijine marke i potvrđujući svoje vodstvo u održivoj električnoj mobilnosti'.

Razvijan tijekom razdoblja od 44 mjeseca kako bi postavio nove standarde u dizajnu, performansama, dometu, dinamici vožnje, tehnologiji i udobnosti, svaki aspekt EV9 trenutno ide do granica izdržljivosti u Kijinom globalnom centru za istraživanje i razvoj Namyang u Koreji.

Tijekom ove završne faze testiranja, EV9 je neumoljivo podvrgnut iscrpljujućem programu provjere u brdskom penjanju s pogonom na 4 kotača i stazi s neravnim terenom, kao i testu prolaska kroz duboku vodu, kako bi se osigurala maksimalna pouzdanost čak i u najizazovnijim uvjetima. Kijina velika brzina, upravljivost i nisko prianjanje stavljaju svaki element performansi i držanja ceste EV9 pod najstroži nadzor. U isto vrijeme, neumoljive belgijske ceste omogućuje Kijinim inženjerima da udobnost vožnje i kvalitetu izrade EV9 podvrgnu najtežim mogućim ispitivanjima. Uz program testiranja u centru za istraživanje i razvoj Namyang, kao i svaki Kijin model, EV9 je također bio podvrgnut strogom režimu testiranja na lokacijama diljem svijeta.

Kia je predstavila najnoviji vodeći model u obliku Kia Concept EV9, predstavljenog na AutoMobility LA u Los Angelesu prošle godine. Personificirajući 'Opposites United', revolucionarni novi dizajnerski jezik marke, proizvodni model EV9 predstavljat će vrhunac onoga što je moguće sa SUV-om. Kia EV9 razvijen na tvrtkinoj naprednoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) uvest će novu eru u sofisticiranoj, visokotehnološkoj, održivoj mobilnosti.

Očekujući premijeru u prvom tromjesečju 2023., Kia EV9 će slijedit korake revolucionarnog, potpuno električnog EV6 marke, koji je osvojio brojna priznanja kritičara, uključujući vrlo prestižnu titulu Europski automobil godine 2022.

Kia America najavila Sportage X-Pro za Rebelle Rally

Mjesec dana prije početka Rebelle Rallyja, Kia America je pokazala skicu svog terenca za reli za natjecanje u navigacijskom izazovu. Kada u listopadu izađe na teren, Kijin najdugovječniji model Sportage, ponosno će nositi boju inspiriranu novim sloganom marke 'Pokret koji nadahnjuje' kao i novom sivom, bijelom i crnom shemom boja tvrtke.

Dok je Sportage X-Pro već spreman za off-road avanturu sa standardnim gumama za sve terene, terenskom opremom i aktivnim pogonom na sve kotače na zahtjev, bit će podvrgnut minimalnim izmjenama kako bi se mogao nositi s teškim terenom relija. Gotovi Sportage X-Pro imat će svoj službeni debi u nadolazećim tjednima uoči Rebelle Rallyja, koji počinje 6. listopada 2022.