Najljepša vjenčanja u 2022.:

Od senzacionalnih vjenčanica do zapanjujućih lokacija - kada slavni izgovaraju 'sudbonosno da', to je događaj epskih razmjera

10.12.2022 u 19:43

Bionic
Reading

U očaravajućem svijetu vjenčanja slavnih ništa nije zabranjeno. Naravno, uplovljavanje u bračnu luku prekrasan je događaj vrijedan pamćenja, no kada uključuje neke od najistaknutijih osoba na svijetu, takva ceremonija dobiva epske razmjere. Tijekom godina Vogue je pokrivao dio tih prestižnih vjenčanja, a ovo su neka od najupečatljivijih

Nijedna lokacija nije nedostižna svjetskim zvijezdama. Vogueov arhiv čuva hrpu bajkovitih vjenčanja, od intimne ceremonije Ariane Grande u Montecitu do izmjene bračnih zavjeta Brooklyna Beckhama i Nicole Peltz u Palm Beachu. Uz obično atraktivnu lokaciju ide visoka moda, a svaka celebrity mladenka sanja o tome da u vjenčanici osvane u tom prestižnom časopisu. Svijet je doživio kolektivnu ekstazu kada su se Amal i George Clooney vjenčali 2014., a uslijedila su brojna druga upečatljiva celebrity vjenčanja, od onog Paris Hilton i Carter Reuma pa sve do višednevnog slavlja Jennifer Lopez i Bena Afflecka.

Nicola Peltz i Brooklyn Beckham

Nicola Peltz i Brooklyn Beckham vjenčali su se na njezinom obiteljskom imanju uz ocean u Palm Beachu, a čitav događaj bio je spektakl. Mladenka je nosila haljinu Valentino Couture sa širokim šlepom i štiklama s platformom.

Brooklynova mlađa sestra Harper imala je ulogu djevojčice s cvijećem dok su njegova braća Romeo i Cruz bili kumovi. Par je otplesao prvi ples uz pjesmu 'Only Fools Rush In', a izveo ju je južnoafrički glazbenik Lloyiso.

  • +3
Vjenčanje Nicole Peltz i Brooklyna Beckhama Izvor: Profimedia / Autor: Boaz / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Alexandra Daddario i Andrew Form

Zvijezda serije ‘Bijeli lotos’ Alexandra Daddario odlučila se vjenčati u New Orleansu nakon što je radila u tom gradu i zaljubila se u njega. ‘To je grad pun glazbe i života’, rekla je za Vogue. Danielle Frankel dizajnirala je njezinu plisiranu vjenčanicu s detaljima od čipke.

‘Odabrala sam ovu haljinu jer mi se činilo da pripada New Orleansu i bila je pravi izbor za vruću Louisianu', rekla je Alexandra o svom pomalo opuštenom i neopterećenom vjenčanom stajlingu. Sama ceremonija održana je u Preservation Hallu, a prijem u baru Marilou u Francuskoj četvrti.

Sophia Bush i Grant Hughes

Vjenčanje Sophije Bush u Tulsi bilo je ljubavno pismo Oklahomi, od zabave dobrodošlice u kući Westhope, koju je dizajnirao Frank Lloyd Wright, do primanja i ceremonije u Muzeju umjetnosti Philbrook.

Očarani tim područjem, Sophia Bush i njezin odabranik željeli su se uklopiti, ali i privući pažnju na mjesto koje, kako kažu, 'gradi inspirativnu budućnost'.

Njezina po narudžbi šivana haljina Monique Lhuillier bila je ukrašena ružama Oklahoma u boji breskve, tamnonarančastim kalifornijskim makovima, talijanskim maslinama i ranunkulusom. Bio je to vizualni hommage njezinim oklahomskim, kalifornijskim i talijanskim korijenima.

Britney Spears i Sam Asghari

Britney Spears udala se za Sama Asgharija u lipnju u svojoj od pogleda skrivenoj kući Thousand Oaks u Los Angelesu. 'Stvarno smo htjeli ovo učiniti malim i lijepim trenutkom okruženi obitelji i prijateljima', rekla je Britney za Vogue.

'Željeli smo tople i ženstvene boje, uključujući bijelu, krem i zlatnu, te mnogo nijansi ružičaste i crvene', dodala je. Za tu je prigodu odjenula Versaceovu haljinu šivanu po mjeri, a među gostima bile su Donatella Versace, Madonna, Selena Gomez, Drew Barrymore te Paris Hilton.

  • +4
Vjenčanje Britney Spears i Sama Asgharija Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

AnnaSophia Robb i Trevor Paul

AnnaSophia Robb i Trevor Paul vjenčali su se u Innessu, hotelu na sjeveru države New York, okruženi jesenskom čarolijom žetve. 'Bilo je to u vrijeme u kojem je jesen na vratima, ali se toplina ljeta još osjeća u zraku', rekla je AnnaSophia za Vogue.

'New York je bio zelen i u punom cvatu', dodala je. Za tu je prigodu nosila haljinu Danielle Frankel, dopunjenu bakinim dijamantnim nitnama.

S mjesta ceremonije pucao je pogled na planine Catskills, a prijem je održan u drvenoj staji.

Vjenčanje AnnaSophie Robb i Trevora Paula Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Sarah Hyland i Wells Adams

Sarah Hyland nosila je dvije haljine Vera Wang za svoje vjenčanje s Wellsom Adamom u Santa Ynezu.

'Mjesto našeg vjenčanja ima paletu boja dvorca iz ruralnih krajeva Francuske s arhitektonskim dizajnom talijanskog zamka', rekla je o njihovom posebnom mjestu u vinogradu. U skladu s time, njezina prva haljina imala je dašak romantike Starog svijeta.

Druga je haljina bila pripijena kreacija od izvezene čipke s voluminoznim rukavima Juliet.

  • +5
Vjenčanje Sarah Hyland i Wellsa Adamsa Izvor: Profimedia / Autor: Backgrid/Garrett Press/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kourtney Kardashian i Travis Barker

Kourtney Kardashian za svoj dan iz snova nosila je jedinstvenu mini haljinu Dolce & Gabbana Alta Moda od čipke i satenskog korzeta, inspiriranu talijanskim donjim rubljem iz 1960-ih.

Sve to pratio je širok i dugačak veo, a krasilo ga je ručno izvezeno cvijeće inspirirano brojnim mediteranskim vrtovima, kao i prikaz Djevice Marije.

  • +12
Vjenčanje Kourtney Kardashian i Travisa Barkera Izvor: Profimedia / Autor: Enrico Di Virgilio / VERONESI / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Haljina koju je nosila do oltara napravljena je od 1000 rupčića i 500 metara tkanine izrezane u prekrasne volane. Također je imala visok ovratnik i pozamašan veo.

  • +8
Vjenčanje Jennifer Lopez i Bena Afflecka Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Chloe Bridges i Adam Devine

Chloe Bridges i Adam Devine vjenčali su se na ceremoniji s 90 uzvanika u Cabo San Lucasu. Mladenka je nosila haljinu Danielle Frankel, a mladoženja je obuo prilagođene tenisice Vans s izvezenom slovima MR.

'Jako smo puno plesali. Koliko smo se zabavljali, možete zaključiti po količini znoja na fotografijama', rekao je Adam o svom vjenčanju. 'Bilo je sjajno', zaključio je.

Paris Hilton i Carter Reum

Paris Hilton udala se za Cartera Reuma, ulagača u rizične fondove, u kreaciji Oscar de la Renta.

Vjenčanje je upriličeno na nekadašnjem imanju njezinog djeda u Bel Airu, a datum 11. studenog 2021. imao je posebno značenje. '11.11 oduvijek je bilo moje omiljeno doba dana', objašnjava Paris. 'To je moj podsjetnik da zaželiš želju i budeš otvoren za čuda.

Ovaj datum je poseban za Cartera i mene - on predstavlja našu ljubavnu priču, za koju smo oboje znali da je suđena.'

Ariana Grande i Dalton Gomez

Ariana Grande nosila je bijelu haljinu Vere Wang kad se udala za Daltona Gomeza u svom domu u Montecitu. Ceremonija je bila intimna, s manje od 20 gostiju. A za šetnju do oltara pjevačica je nosila veo do ramena sa satenskom mašnom na vrhu.

Elizabeth Gillies i Michael Corcoran

Prvotno su se glumica iz 'Dinastije' i njezin partner, glazbeni producent, trebali vjenčati u travnju 2020. u St. Regisu u Atlanti. Međutim, kao i mnogim parovima, pandemija im je poremetila planove i natjerala ih da ponovno razmisle o svemu.

'Sve nas je to stvarno fokusiralo na ono što je važno u životu. Veliko i ekstravagantno vjenčanje usred pandemije nije imalo smisla', objasnio je Corcoran.

Umjesto toga imali su malo ljetno vjenčanje na farmi u središtu New Jerseyja. Mlada je nosila haljinu s plaštem i velom Oscar de la Renta. Nakon toga uzak krug obitelji i prijatelja nazdravio je paru na večeri na kojoj je poslužena hrana napravljena od namirnica s farme.

Debby Ryan i Joshua Dun

Glumica i njezin suprug glazbenik proveli su samo 28 dana planirajući novogodišnje vjenčanje u Austinu. Nakon obreda u lokalnoj crkvi, u kojoj je mladenka nosila kreaciju Elieja Saaba, a mladoženja zeleni baršunasti smoking, uputili su se u Hotel Van Zandt na domjenak s disko temom. Ples je potrajao do kasno u noć, sve dok se hotel nije zatvorio.

Caroline Wozniacki i David Lee

Tenisačicu Caroline Wozniacki i bivšu zvijezda Gold State Warriorsa Davida Leeja veže ljubav prema sportu. Stoga nikog nije iznenadilo to što su svoje toskansko vjenčanje započeli sportskim pothvatima: petak prije obreda gosti su trčali preskačući prepreke i sudjelovali u igri povlačenja konopa.

Probna večera održana je među ruševinama dvorca u Castiglion del Boscu, a gosti su jeli hranu iz različitih regija Italije. Za veliki dan mladenka je nosila haljinu Oscar de la Renta šivanu po mjeri.

Večera je bila poslužena na dugačkom stolu pod baldahinom, okruženom zelenilom i optočenim svjetlima, kao i visećim svijećama. Slijedio je Club Caro, šator pokraj bazena s visećim disko kuglama, za pravu zabavu.

Miles Teller i Keleigh Sperry

Miles Teller oženio se modelom Keleigh Sperry na havajskom Mauiju tijekom Praznika rada. Mlada je nosila haljinu Monique Lhuillier, a mladoženja je obukao šivan po mjeri smoking koji je dizajnirao Hedi Slimane za Celine. Atmosfera vjenčanja, održanog u hotelu Ritz Carlton Kapalua, bila je 'tradicionalni havajski chic'. Stolovi su bili ukrašeni aranžmanima od palminog lišća, a ružičastog cvijeća bilo je u izobilju. Tulum je potrajao do dugo u noć.

DJ Tiësto i Annika Backes

DJ Tiësto oženio se modelom Annikom Backes u Amangiriju u Utahu. Ceremonija je održana usred futurističkog arhitektonskog dizajna ljetovališta i zapanjujućeg pustinjskog krajolika. 'Volimo tu tišinu i krajolik zbog kojih se osjećate kao da ste na drugom planetu', rekla je Backes za Vogue o njihovom izboru mjesta za vjenčanje.

Justin i Hailey Bieber

Za svoje drugo vjenčanje Justin i Hailey Bieber odabrali se Montage Palmetto Bluffu u Južnoj Karolini. Haileyinu vjenčanicu potpisao je Off-White by Virgil Abloh.

'Od prvog dana rekla sam da želim Virgila', rekla je za Vogue. 'Nisam željela nekoga tko je dizajner vjenčanica. Osjećam da je moj stil, baš kao i njegov element ulične mode, dio onoga što jesam, a Virgil je uvijek bio moja podrška.'

Miguel i Nazanin Mandi

Miguel se oženio dugogodišnjom ljubavi Nazanin Mandi - modelom, glumicom i umjetnicom - u studenom 2018. Par je daleko od očiju javnosti imao ceremoniju vjenčanja na ranču Hummingbird Nest u blizini Los Angelesa. Mladenka je blistala u haljini Monique Lhuillier.

Nakon ceremonije gosti su bili počašćeni tradicionalnom meksičkom hranom kuhara Eduarda Ruiza. Poslije tekile i plesa, zahvaljujući DJ-u Micku, stigao je In-N-Out Burger kamion i zadovoljio sve kasnonoćne želje za dobrim i slasnim zalogajima.

Pusha T i Virginia Williams

Reper Pusha T oženio je dugogodišnju djevojku Virginiju Williams u njihovom rodnom gradu Virginia Beachu 2018. Pusha je nosio Diorov večernji sako i smoking hlače koje je dizajnirao Kim Jones dok je mladenka za ceremoniju odjenula izvezenu haljinu Marchese.

Shanina Shaik i Gregory Andrews

Australska manekenka Shanina Shaik udala se za Gregoryja Andrewsa (aka DJ Ruckusa) na otoku Eleuthera na Bahamima. Nosila je vjenčanicu s potpisom brenda Ralph & Russo.

Kate Upton i Justin Verlander

Manekenka Kate Upton udala se za bacača Houston Astrosa Justina Verlandera u Toskani. 'Na svojoj vjenčanoj haljini imala sam zadovoljstvo surađivati s fantastičnim timom Valentina.

Oni su najbolji u stvaranju prekrasne čipke i detalja', rekla je Kate.

Serena Williams i Alexis Ohanian

U studenom 2017. teniska superzvijezda Serena Williams udala se za internetskog poduzetnika Alexisa Ohaniana u New Orleansu, samo dva mjeseca nakon što su dočekali rođenje prvog djeteta, kćeri Alexis Olympia Jr.

'Alexis se silno želio vjenčati u New Orleansu. To mu je najdraži grad, uz Brooklyn. Ima snažan europski utjecaj; zabavan je i ima izvrsnu hranu. Jednostavno odiše dobrom vibrom', rekla je Serena za Vogue. Za svoj veliki dan odjenula je haljinu brenda Alexander McQueen koju je dizajnirala Sarah Burton.

Zosia Mamet i Evan Jonigkeit

U studenom 2016. glumica iz serije ‘Djevojke’ Zosia Mamet i glumac Evan Jonigkeit odabrali su rustikalnu lokaciju za svoje vjenčanje. Par se vjenčao na imanju Cedar Lakes u Port Jervisu u New Yorku. Ceremonija je održana u starom kazalištu, a nakon toga gosti su se okupili u ‘Kući na drvetu’ i uživali uz vatru jedući i gledajući mjesečinu.

Amal Alamuddin i George Clooney

Uoči vjenčanja s holivudskom zvijezdom Georgeom Clooneyjem 2014. godine, odvjetnicu za ljudska prava Amal Alamuddin Vogue je fotografirao tijekom finalne probe haljine s pokojnim dizajnerom Oscarom de la Rentom, a koji je dizajnirao prekrasnu kreaciju boje slonovače te prekrivenu perlama i tilom.

'George i ja željeli smo romantično i elegantno vjenčanje i ne mogu zamisliti nikoga tko bi bolje od Oscara mogao uhvatiti to raspoloženje u kreaciji', rekla je. 'Susret s njim učinio je proces dizajniranja još čarobnijim jer je tako topao i pravi džentlmen.'

Seth Meyers i Alexi Ashe

Voditelj kasnovečernjeg talk showa Seth Meyers oženio je Alexi Ashe, odvjetnicu za ljudska prava, u Martha’s Vineyardu. Komičar John Mulaney dokumentirao je sve za Vogue, a Ashe je nosila kreaciju s potpisom Caroline Herrere.

Lauren Bush i David Lauren

Godine 2011. Lauren Bush i David Lauren vjenčali su se tijekom vikenda za Praznik rada na obiteljskom ranču u Ridgwayu u Coloradu. Događaju je prisustvovalo oko 200 uzvanika, a par je, podrazumijeva se, nosio Ralph Lauren.

Cindy Crawford i Rande Gerber

Supermodel Cindy Crawford udala se za Randea Gerbera u svibnju 1998. Mladenka je nosila jednostavnu slip haljinu Johna Galliana, a par se do oltara došetao bosih nogu.

Naomi Biden i Peter Neal

Zadnje u nizu spektakularnih vjenčanja koje je zabilježio Vogue svakako je ono lijepe Naomi Biden, unuke američkog predsjednika Joea Bidena.

Taj događaj bio je dosta značajan – prvi put u povijesti svjedočili su Amerikanci udaji predsjedničke unuke, a to je bila prva svadba u Bijeloj kući u posljednjih 10 godina.

Naomi je 'sudbonosno da' izrekla u bajkovitoj kreaciji u boji bjelokosti s potpisom američkog dizajnera Ralpha Laurena, načinjenoj od najfinije čipke Chantilly s visokim ovratnikom. Uslijedio je svečani ručak za mladence i članove uže obitelji, nakon čega je priređen večernji prijem s desertom i plesom.

  • +5
Vjenčanje Naomi Biden Izvor: Profimedia / Autor: Mandel NGAN / AFP / Profimedia