u bijeloj kući

Udala se unuka američkog predsjednika Bidena: Prvi put u povijesti svjedočimo udaji predsjedničke unuke

19.11.2022 u 21:24

Bionic
Reading

Na privatnoj ceremoniji u Bijeloj kući Naomi Biden udala se za Petera Neala, a to je ujedno i prvi put da je trenutni predsjednik i djed mladenke

Iako gotovo 10 godina u Bijeloj kući nije bilo vjenčanja, ove subote dogodila se velika stvar. U subotu je u Bijeloj kući održano malo privatno vjenčanje unuke američkog predsjednika, Naomi Biden i njezinog partnera Petera Neala. Ceremoniji su prisustvovali i baka i djed, odnosno Joe i Jill Biden.

Nakon ceremonije uslijedio je svečani ručak za mladence i članove uže obitelji, nakon čega je slijedio večernji prijem s desertom i plesom.

Naomi je najstarija kći predsjednikovog sina Huntera i njegove bivše žene Kathleen Buhle.

'Peter i ja beskrajno smo zahvalni mojoj baki i djedu na prilici da proslavimo naše vjenčanje u Bijeloj kući. Jedva čekamo da službeno obznanimo našu predanost jedno drugome i ono što je pred nama', napisala je Naomi na Twitteru.

I Naomi i njezin suprug studirali su pravo, a područje njegovog interesa svakako je povezan s političkim poslovima jer je ambiciozni Peter stažirao tijekom predsjedničke kampanje Hillary Clinton i u Bijeloj kući tijekom predsjedničkog mandata Baracka Obame.

Ovo vjenčanje je prvo vjenčanje u Bijeloj kući od 2013. godine, kada je predsjednički fotograf Pete Souza oženio Patti Lease u Vrtu ruža.

  • +5
Vjenčanje Naomi Biden Izvor: Profimedia / Autor: Mandel NGAN / AFP / Profimedia