SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

[FOTO] Domovinski pokret prihvatio Škorinu ostavku, Mario Radić poručio: Vesna Vučemilović je osebujna i impulzivna osoba

28.07.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Mario Radić, v. d. predsjednika Domovinskog pokreta (DP), izjavio je da je Predsjedništvo stranke na današnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo ostavke predsjednika Miroslava Škore i glavnog tajnika Darija Žepine. Sud časti otvorio je disciplinski postupak protiv saborske zastupnice Vesne Vučemilović, a sve dužnosti iz njezina članstva miruju do donošenja odluke. Ona nije izbačena iz DP-a, a slučaj protiv nje pokrenut je zbog zloupotrebe stranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mario Radić ustvrdio je da je Vesna Vučemilović osebujna i impulzivna osoba, te mu se ne čini da ona sada djeluje u dogovoru sa svojim bratom. 'Meni izgleda kao da je to na svoju ruku', kazao je Radić.

Rekao je da se on neće kandidirati za predsjednika stranke, a 'nametanje favorita u ovom trenutku bilo bi neozbiljno'.

'Jedinstvo Domovinskog pokreta unatoč medijskim natpisima ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo. Odluke Predsjedništva su bile nužne kako bi stranka u budućnosti bila još snažnija i da se prekine trend netočnog izvještavanja i kalkulacija u medijima o sukobima i raskolima', rekao je Radić.

  • +5
Izjave za medije nakon sjednice Predsjedništva Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Oglasio se i Stjepo Bartulica, rekavši da Vučemilović može na Facebooku govoriti što hoće, ali stvarnost je takva da je ona mogla ostati na sjednici i postavljati bilo kakva pitanja.

  • +3
Sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Žao mi je što je Vesna napustila sjednicu, više nas zamolilo ju je da ostane. Svima je jasno da se ovako ne rješavaju stvari. Drago mi je da smo jednoglasno mogli donijeti odluke u vrlo teškim okolnostima. Svjesni smo odgovornosti prema biračima i u skladu s time dalje ćemo se ponašati', rekao je Bartulica.

Ante Prkačin poručio je novinarima da se ne iznenade ako Škoro i njegova sestra ostanu članovi stranačkog Kluba u Saboru.

'Ja sam 99 posto siguran da će to tako biti. Buka će se stišati brže nego što mislite', rekao je Prkačin.

Podsjetimo, Vesna Vučemilović napustila je sjednicu Predsjedništva nakon 25 minuta jer joj je, kako je objavila na Facebooku, oduzeta riječ i jer je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

'Problem je što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni na taj način neće ušutkati', napisala je Vučemilović.

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka je sazvala sjednicu Predsjedništva kako bi raspravljala o budućnosti stranke, ali i postupcima Vesne Vučemilović u proteklih nekoliko dana.

Izjave uoči sjednice Predsjedništva Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Vučemilović dodaje kako mutni likovi pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori te da joj zamjeraju, navodno, nastupe u medijima.

'A onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala', napisala je.

Vučemilović u svojoj objavi nabraja: sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija.

'Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke', navodi Vučemilović.